Tgrt Haber

Almanya darbecilerin kökünü kurutmaya kararlı: Operasyonlar sürecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Aralık 2022 17:57 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 19:10
Almanya darbecilerin kökünü kurutmaya kararlı: Operasyonlar sürecek

Almanya'daki darbe operasyonu dünya basınında yankı bulmaya devam ediyor. Darbe planı yapan aşırı sağ Neo-Nazi örgütlerine yönelik başlatılan operasyonda onlarca kişi gözaltın alındı. Almanya Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı, operasyonların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Almanya’da darbe yapmayı planlayan aşırı sağ Neo-Nazi örgütlere yönelik başlatatılan operasyonda onlarca kişi kıskıvrak yakalanarak gözlatına alındı. Ülke genelinde yapılan eş zamanlı operasyona, üç bine yakın polis ve GSG9 adlı özel kuvvetler birimi katıldı. 

Almanya'da darbe planlanlayan Reichsbürger (İmparatorluk Vatandaşları) adlı gruba ve destekçilerine gerçekleştirilen operasyona dair yeni detaylar gelmeye devam ediyor.  Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Holger Muench yaptığı açıklamada, polislerin ülke genelinde 150 noktada arama yaptığını, 50 yerde silah bulduklarını ifade etti.

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Muench, baskınların ve gözaltı işlemlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini aktardı. Muench, dünden bu yana hakkında işlem yapılan şüpheli sayısının 54’e yükseldiğini kaydederek, "Bu grupla ilgili durumunu henüz tam olarak bilmediğimiz başka kişileri de tespit ettik" ifadelerini kullandı.

DARBECİ GRUBUN 21 BİN ÜYESİ BULUNUYOR

Almanya'nın iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Thomas Haldenwang ise grubun bahar aylarından beri izlendiğini söyledi. Haldenwang grup üyelerinin silah edindikçe grubun oluşturduğu tehdidin giderek daha somut hale geldiğini belirtti

"HÜKÜMETİ DEVİRME PLANLARI VARDI"

Haldenwang, “Grubun 21 bin üyesi bulunuyor, ayrıca yüzde 10’unun şiddet yanlısı olduğunu düşünüyoruz. İlk kez çok somut planları olan, ülke çapında bir ağ oluşmuş durumda. Hükümeti devirme planları vardı, fiilen darbe gerçekleştirme planları vardı" ifadelerini kullandı.

Haldenwang grup üyelerinin bir kısmının yasal ya da yasa dışı şekilde silahının olduğunu aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...