Tgrt Haber

Almanya kesenin ağzını açtı yurt dışından gelen birçok nitelikli meslek sahibine dudak uçuklatan ikramiyeler

10 Haziran 2023 12:15 - Güncelleme : 10 Haziran 2023 12:38
Almanya kesenin ağzını açtı yurt dışından gelen birçok nitelikli meslek sahibine dudak uçuklatan ikramiyeler

Almanya'daki hastanelerde personel açığı gün geçtikçe artınca kesenin ağzı da açıldı. Doktorların ardından Almanya, hemşirelere 'hoş geldin ikramiyesi' hazırladı. Hemşireler için 8 bin euro yani 200 bin lira civarında promosyon belirleyen Almanya, öğretmenlere, uçuş personellerine de yani yan haklar sundu.

Almanya​'da nitelikli personel​ açığı gitgide büyüdü, yeni yan haklar ve maaşlar adeta dudak uçuklattı. Hastaneler, okullar, bakanlıklar, meslek görevlileri, eyalet hükümetleri kesenin ağzını açtı. İşe yeni başlayacakların yanı sıra arkadaşını, tanıdığını ya da akrabasını çalışması için getirenlere de promosyon verilme kararı alındı. 

Berlin'nin Charlottenburg bölgesinde bulunan Schlosspark-Klinik, Sözcü'nün haberine göre, işe yeni başlayan yoğun bakım ünitesi hemşirelerine 'hoş geldin ikramiyesi' olarak  8 bin euro yani 200 bin lira verileceğini duyurdu. Bir başka klinik Weissensee'de ameliyathane ya da cerrahi asistanı olarak işe girmek isteyenlere de hoş geldin ikramiyesi verilecek. Ayrıca bir çok hastane, açık işyerlerine eleman getirenlere 1500 ile 2000 Euro arasında prim dağıtacak.

ALMANCA BİLMEK ŞART

Bu alanlarda çalışacak kişilerin Almanca bilmeleri gerekiyor. Türkiye'den Almanya'da çalışmayı talep edenler için 'çalışma vizesi' ayarlanacak. İş başvurusuna olumlu cevap alan kişi ardından davetiye ile çalışma vizesine başvuracak. B1 ya da B2 düzeyinde Almanca bilgisinin kanıtlanması da istenen şartlar arasında.

Almanya kesenin ağzını açtı yurt dışından gelen birçok nitelikli meslek sahibine dudak uçuklatan ikramiyeler

ÖĞRETMEN, UÇUŞ PERSONELİ...

Sadece sağlık sektöründe değil, eğitim alanında da işe yeni girecek olanlara ikramiye verilecek. Bavyera Eyaleti, başka yerden gelip görev başlayacak öğretmenlere 4000 Euro'ya kadar hoş geldin bonusu verileceğini duyurdu. Bazı kent idareleri, yuva eğitmenlerine, öğretmenlere ve bunları getirecek olanlara prim vaat ediyor.

Birçok havaalanı idaresi de, havaalanı ve uçuş personeli getirecek olanlara prim vaat ediyor. Ayrıca uzman teknik personel de aynı haklardan yararlanacak. Türkiye'den bu alanda eğitim almış olan, sertifikası bulunan ve meslek deneyimi olanlar, iş daveti alırlarsa, Alman Ulusal Vizesi ya da Mavi Kart'la ülkeye gelebilecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...