Tgrt Haber

Almanya pasif içicilik ile mücadeleye başladı! Çocukların olduğu arabalarda sigara içmek yasak

08 Temmuz 2023 12:06 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 12:14
Almanya pasif içicilik ile mücadeleye başladı! Çocukların olduğu arabalarda sigara içmek yasak

Almanya’da pasif içiciliğe karşı mücadele kapsamında yeni yasak kararı aldı. Artık çocuk ve hamile kadın olan arabalarda sigara içilemeyecek. 

Almanyaçocuklar​ veya hamile kadınların bulunduğu araçlarda sigara​ içilmesini yasaklayacak. Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı yasa tasarısında, hamileler ve çocukların "özellikle savunmasız bir grup insan" olduğu ve "pasif içiciliğe karşı gerekli korumayı sağlamak" için yasada değişiklik yapılması gerektiği vurgulandı.

Toplu taşımada var olan yasak​ reşit olmayanların ve hamile kadınların bulunduğu kapalı araçlarda da uygulanacak.

KALICI HASARLAR OLUŞUYOR

Bu uygulamanın daha önce yürürlüğe girmesi gerektiğini aktaran Lauterbach, "(Sigara içilmesinden dolayı) özellikle küçük çocuklarda ve hamilelerde kalıcı hasarlar oluşuyor" dedi. 

Öte yandan Almanya Sağlık Bakanlığı da içinde çocuklar ve hamilelerin bulunduğu otomobillerde sigara içme yasağı getirilmesine ilişkin yasa taslağı hazırladı. Taslak diğer bakanlıklarla istişare edildikten sonra Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak.

Daha önce birçok eyalet yönetimi söz konusu yasağın getirilmesi konusunda inisiyatif başlatmış ve otomobillerde yasağı ihlal edenlere 3 bin avroya kadar para cezası verilmesi istenmişti.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...