Tgrt Haber

Almanya Savunma Bakanı Pistorius pişman oldu: Zorunlu askerliği kaldırmak hataydı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Süddeutsche Zeitung
02 Şubat 2023 09:17 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 09:46
Almanya Savunma Bakanı Pistorius pişman oldu: Zorunlu askerliği kaldırmak hataydı

Rusya-Ukrayna savaşında sonra Almanya'da zorunlu askerliğin yeniden yürürlüğe konması gündeme gelirken Savunma Bakanı Boris Pistorius, zorunlu askerliğin kaldırılmasının hata olduğunu açıkladı.

Vladimir Putin​'in 24 Şubat sabahı verdiği saldırı emriyle başlayan Rus ordusunun Ukrayna​'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. Savaşla birlikte Rus işgali endişesi taşıyan birçok Avrupa ülkesi askeri önlemlerini arttırdı. Bazı İskandinav ülkeleri, kadınları da zorunlu askerliğe dahil ederken, Almanya​'da kaldırılan zorunlu askerliğin tekrardan yürürlüğe konması gündeme geldi. Almanya'da, göreve yeni atanan Savunma Bakanı Boris Pistorius’un zorunlu askerliğin kaldırılmasını hata olarak nitelendirdi ve yeniden olabileceği yönündeki açıklamasından sonra yeni bir tartışma başladı.

Süddeutsche Zeitung’a konuşan Pistorius, kendisine bir sivil, bir vatandaş, bir politikacı olarak sorulduğu takdirde zorunlu askerliğin askıya alınmasını bir hata olarak gördüğünü söyledi. 

FDP ZORUNLU ASKERLİĞE KARŞI

İktidarın küçük ortağı FDP ise zorunlu askerliğe net bir şekilde karşı çıkıyor. Federal Maliye Bakanı ve FDP Genel Başkanı Christian Lindner, "FDP için zorunlu askerlik hizmeti tartışmaya açık bir konu değildir. Bu hayali bir tartışma" ifadelerini kullandı.

"ZORUNLU ASKERLİK, VASIFLI İŞÇİ KAYBINA NEDEN OLACAK"

Tüm çabaların Alman Ordusu’nun son derece profesyonel bir ordu olarak güçlendirilmesi üzerinde yoğunlaştırılması gerektiğini belirten Lindner, ekonomideki vasıflı işçi sorununa dikkati çekti.

Zorunlu askerlik olması halinde bir grubun tamamının eğitimden uzak tutulacağını ve vasıflı işçi açığı göz önüne alındığında bunun tüm ekonomik sektörlerde ‘büyük zarara’ neden olacağını ifade eden Lindner, genç neslin salgında çok şey kaybettiğini ve yeni bir zorunlu hizmet konusunda herhangi bir ‘spekülasyon yapılmaması gerektiğini’ söyledi.

 

Kaynak: Süddeutsche Zeitung

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...