Tgrt Haber

Almanya sıcak suya kısıtlama getiriyor! Doğalgaz sıkıntısı büyüyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TRT Haber
05 Temmuz 2022 08:44 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 09:00
Almanya sıcak suya kısıtlama getiriyor! Doğalgaz sıkıntısı büyüyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle doğalgaz sıkıntısı yaşayan Almanya, sıcak suyu kısıtlamaya hazırlanıyor. Sıcak su tasarrufu için ilk haber Saksonya eyaletinden geldi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna​'nın işgali girişimi nedeniyle Almanya​'da doğalgaz​ sıkıntısı baş gösterdi. Büyük ölçüde doğalgazda Rusya'ya bağımlı olan Almanya yeni önlemleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

TRT Haber'in haberine göre, ülkede ilk tasarruf önlemi Saksonya eyaletinden geldi. 600 dairenin yer aldığı bir apartmanda görevliler sıcak su kullanımında kısıtlamaya gitti. Apartmanda yapılan duyuruda sıcak su kullanımının belirlenen saatlerde mümkün olabileceği belirtildi. Uygulamanın eylül ayına kadar süreceği bildirildi.

BELİRLİ SAATLERDE KULLANILABİLİR HALE GELECEK

Hamburg eyaletinde ise doğalgaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlaması getirilebileceği açıklandı. Eyalet yönetimi, "Acil doğalgaz sıkıntısında sıcak su yalnızca günün belirli saatlerinde kullanılabilir hale getirilebilir" açıklaması yaptı. 

Merkezi sistemlerde de oda sıcaklıklarında düşüş gündemde. Uygulama hayata geçerse oda sıcaklığı 18-19 dereceye sabitlenecek.

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...