Tgrt Haber

Almanya Sinoplu Hüseyin'i konuşuyor! Ülkede kahraman ilan edildi: 557 bin euro buldu, sahibine verdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Haziran 2022 09:46 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 10:04
Almanya Sinoplu Hüseyin'i konuşuyor! Ülkede kahraman ilan edildi: 557 bin euro buldu, sahibine verdi

Almanya, 557 bin euroyu bulduğu gibi sabine teslim eden Sinoplu Hüseyin Ersoy'un yaptığı iyiliği konuşuyor. Ölen bir kişinin evinde bulduğu 557 bin euroyu mirasçısına veren Ersoy, “Emaneti sahibine teslim edince kuşlar gibi hafifledim” dedi.

Ölen insanların evlerini tasfiye eden Sinoplu Hüseyin Ersoy, yaptığı örnek bir hareketle Almanya​'da manşetlere taşındı. Ülkede gündem olan Ersoy, bir evde bulduğu 557 bin euro ve 2 bin 700 İsviçre frankını mirasçısına geri vermesi çok konuşuldu.

ÜLKEDE KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Almanya’da kahraman ilan edilen 45 yaşındaki 3 çocuk babası Ersoy, işçi olarak 1999’da Almanya’ya gelen ve 17 sene bir fabrikada çalıştıktan sonra fabrikadan ayrılıp kendi işini kurduğunu söyledi. Ersoy, “Boşaltılması gereken evler, dükkanlar, bodrum katları, çatı araları varsa bahçeler gibi yerlerin boşaltılması gerekiyor. Benim de ev boşaltma, daire boşaltma, iş yeri boşaltma firmam var” dedi.

"KİTAP DEĞİL PARA OLDUĞUNU GÖRDÜM"

Başına gelen olayın boşaltılması gereken bir daire işi ile başladığını aktaran Ersoy, “Normal bir şekilde işimizi aldık daire içinde işimiz bitince bodrumdaki oda bölümüne geçtim ertesi gün orada fazla iş olmadığı için zaten bir sonraki güne bırakmıştım. Eski bir dolabın içindekileri boşaltırken, kutunun içerisinden bir torba çıktı. İçerisinde kitap olduğunu düşündüm. Çantayı açınca içinde kitap değil para olduğunu gördüm” dedi.

"HİÇ BU KADAR ÇOK PARAYI BİR ARADA GÖRMEDİM"

İlk başta çanta içerisindeki paraların sahte olduğunu düşündüğünü aktaran Ersoy, “Ufak bir kontrolden sonra paraların sahte olmadığını anladım. Yüklü bir miktar olduğunu anladım ve heyecanlandım. Çünkü hiç bu kadar çok parayı bir arada görmemiştim” ifadelerini kullandı.

Almanya Sinoplu Hüseyin'i konuşuyor! Ülkede kahraman ilan edildi: 557 bin euro buldu, sahibine verdi

Dairedeki işlerini bitirdikten sonra buldukları paraları saymak üzere eve götürdüklerini aktaran Ersoy, “İşimizi bitirip paraları eve götürdüm. Saymam gerektiğini düşündüm. Çünkü az bir meblağ değil. Saydığımda 557 bin euro artı 2 bin 700 İsviçre Frank’ı vardı” dedi.

"ŞAKA YAPTIĞIMIZI ZANNETTİ"

Mirasçının tahminlerinin yanlış olduğunu kendisine söyleyince kadının kendilerine "50 bin euro olamaz" dediğini aktaran Ersoy, “Eşim 50 bin euro değil ama 550 binden fazla olduğunu söyleyebilirim, dedi. Kendisi şaka yaptığımızı zannetti. Parayı kendisine gösterip masanın üzerine koyunca o da şok geçirdi. Çünkü babasının böyle bir parası olduğundan kendisinin de haberi yokmuş. Emaneti sahibine teslim edince kuşlar gibi hafifledim. Kul hakkı yemeyi Allah kimseye nasip etmesin” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...