Tgrt Haber

Tank krizi son buldu! Alman hükümeti teslimatı onayladı: Leopard 2'nin güzergahı Ukrayna

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2023 14:45 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 16:06
Tank krizi son buldu! Alman hükümeti teslimatı onayladı: Leopard 2'nin güzergahı Ukrayna

Polonya'nın Ukrayna'ya vereceği Leopard 2 tankları için uzun süredir onay vermeyen Almanya, baskılara daha fazla direnemedi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarının sevkiyatına onay verdiği öğrenildi.

Rusya​ lideri Putin​'in 24 Şubat sabahı veridği saldırı emrilye Rus ordusunun Ukrayna​'yı işgal girişimi neredeyse bir yıldır şiddetli bir şekilde devam ediyor. Rusya'nın işgali sonrası başta ABD​ olmak üzere Avrupa​ ülkeleri Ukrayna'ya destek vereceklerini açıklamış hatta Polonya Alman üretimi Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya göndericeğini duyurmuştu. Ancak tankların başka ülkelerde kullanılması için Almanya'nın onayı gerekmekteydi. Uzun bir süre bu onay çıkmayınca Ukrayna ve Almanya arasında tank krizi baş gösterdi. En sonunda batılı devletleri baskısı sonucu Almanya yeşil ışık yaktı. 

HÜKÜMET TESLİMATI ONAYLADI

Geçtiğimiz günlede Almanya Dışişleri Bakanı Anna Baerbock, Polonya’nın Ukrayna’ya Leopard 2 tankları yollamasını engellemeyeceklerini açıklamıştı. Baerbock'un bu açıklamasının ardından Almanya hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit, Almanya'nın Ukrayna'ya Leopard 2 tankları göndereceğini duyurdu. 

Hebestreit ilk adımda askeri stoklardan 14 Leopard 2 tankı sağlanacağını ve Ukrayna askerlerinin Almanya'daki eğitimine yakında başlanacağını açıkladı.

ALMANYA'YA TEHDİT GİBİ UYARI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya olası tank sevkiyatına ilişkin açıklama yaptı. Peskov, ABD ve Alman tanklarının "Ukrayna’da daha büyük yıkım" ve "kıtada daha fazla gerilim" anlamına geldiğini söyleyerek uyarıda bulunmuştu. Peskov, Alman tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesinin iki ülke ilişkilerinde Kalıcı bir iz bırakacağını vurgulamıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...