Tgrt Haber

Almanya'da 14 yaşındaki Ece Sarıgül'e bıçaklı saldırı: Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Aralık 2022 18:30 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 18:48
Almanya'da 14 yaşındaki Ece Sarıgül'e bıçaklı saldırı: Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde yaşayan bir arkadaşıyla birlikte okula giden 14 yaşındaki Ece Sarıgül, bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Sarıgül, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Almanya​'nın Baden-Württemberg eyaletinde okula gittikleri sırada dün sabah saatlerinde 13 yaşındaki Nerea M. ve 14 yaşındak Ece Sarılgül, bıçaklı saldırıya uğradı.

İki kızın ailelerini de dehşete düşüren saldırı sonrası yetkiliker tarafından yapılan açıklamada, saldırının ardından iki kızın da yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı 14 yaşındaki Ece Sarıgül'ün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği aktarıldı. Yaralı olan 13 yaşındaki Nerea M.’nin tedavisinin devam ettiği bildirildi. 

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Şüphelinin saldırının ardından yakınlardaki bir mülteci merkezine kaçtığı ifade edilerek, polis tarafından 27 yaşındaki şüpheli saldırgan da dahil olmak üzere 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Saldırının nedeni henüz bilinmezken, şüpheli saldırganın Eritre kökenli olduğu ifade edildi. Şüphelinin bıçakla kendini yaraladığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Ulm Polis Şefi Bernhard Weber yaptığı açıklamada, Eritreli şüphelinin oturma iznine sahip olduğunu belirtti.

ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANI TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 14 yaşındaki Sarıgül’ün saldırıda hayatını kaybetmesinedeniyle çok üzgün olduğunu ifade ederek, 13 yaşındaki diğer kız çocuğunun ise bir an önce sağlığına kavuşmasını diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...