Tgrt Haber

Almanya’da 2016'da bombalı saldırı düzenlenen camiye alçak bir saldırı daha

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 May 2023 20:14 - Güncelleme : 10 May 2023 20:30
Almanya’da 2016'da bombalı saldırı düzenlenen camiye alçak bir saldırı daha

Avrupa'da Müslümanlara yönelik son dönemde artan alçak saldırılara bir yenisi daha eklendi. Almanya’da bulunan Fatih Camii’ne gelen bir saldırgan, Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı kitaplığa yanıcı madde dökerek ateşe verdi.

Avrupa'da Müslümanlara yönelik alçak saldırılara bir yenisi daha eklendi. Almanya​'nın Saksonya eyaletinde yer alan Dresden kentinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camii’ne çirkin bir saldırı düzenlendi.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre; camiye gelen bir kendini bilmez, Kur’an-ı Kerimlerin yer aldığı kitaplığa yanıcı madde dökerek, ateşe verdi. Camide bulunan bir kişinin saldırıyı fark etmesi üzerine hemen müdahale ederek yangını büyümeden engelledi. 

BU SALDIRI GİRİŞİMİ İLK DEĞİL

Saldırganın ikinci kez camilerine saldırı girişiminde bulunduğunu söyleyen Yıldırım, “Saldırganla ilgili daha önce polisleri arayarak rahatsızlığımızı iletmiştik. Ramazan ayında da camimizde Kur’an-ı Kerim yakmak istediğini ifade etmişti. Saldırganın sağlık durumunu sormuş, ancak bilgi alamamıştık. Olay esnasında üzerine yanıcı madde gelen hocamızın bu saldırıdan zarar görmemiş olması en büyük tesellimiz. Olayla ilgili maddi hasar oluşmuştur“ dedi.

Berlin DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek ve Eyalet Birliği Başkanı Yakup Ayar, saldırıya uğrayan DİTİB Fatih Camii’ni ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. 

BOMBAYLA HEDEF ALINMIŞTI

Öte yandan Eylül 2016 tarihinde Fatih Camii’ne bombalı saldırı düzenlenmiş, din görevlisi ve ailesi olaydan şans eseri kurtulmuştu. Haziran 2019 tarihinde camiye taşlı saldırı yapılmış, Şubat 2021 tarihinde ise caminin duvarları siyasi sloganlar içeren yazılarla boyanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...