Tgrt Haber

Almanya’da ‘darbe’ planlayan 13 kişi tutuklandı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Aralık 2022 08:36 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 08:45
Almanya’da ‘darbe’ planlayan 13 kişi tutuklandı!

Almanya’da güçlenen aşırı sağ darbe hazırlıklarına bile hazırlanmasına yol açtı. Nazi çetesinin meclisi basarak milletvekillerini rehin almayı bile planlandığı iddia edilirken gözaltına alınan şüphelilerden 13’ü tutuklandı. 

Almanya’da darbe​ yapmayı planlayan aşırı sağ Neo-Nazi örgütlere yönelik eş zamanlı büyük bir operasyon düzenlendi. Ülke genelinde yapılan 130 adres baskınına üç bine yakın polis​ ve GSG9 adlı özel kuvvetler birimi katıldı. Yaklaşık 30 kişiyi gözaltına alınırken 52 kişi hakkında da tutanak hazırlandı. Federal savcılık yaptığı açıklamada gözaltına alınanlardan 13'ünün tutuklandığını bildirdi.

ESKİ VEKİL, HAKİM VE ASKERLER GÖZALTINDA…

Federal Kriminal Dairesi'nin (BKA) "Gölge" adını verdiği operasyonda gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili, hakim ve yüksek rütbeli eski askerlerin olduğu Alman basınına yansıyan haberler arasında.

GÖZALTINA ALINANLARDAN BİRİ RUS

Karlsruhe Federal Savcılık sözcüsünün açıkladığına göre tutuklananlardan 2'si elebaşı olmak üzere 22'sinin terör örgütü üyesi olduğu belirtildi. Sözcü üç kişinin ise terör örgütü destekçisi olmamakla suçlandığını aktardı. 27 başka zanlının daha olduğunu açıklayan sözcü "Bu oluşum için henüz bir isim bulamadık” dedi. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin Rus vatandaşı olduğu bildirildi.

DEVLET DÜZENİNİ YIKMAKLA SUÇLANIYOR

Federal Savcılık Sözcüsü "Dernek üyeleri, bu projenin ancak askeri araçlar kullanılarak ve devlet temsilcilerine şiddet uygulanarak gerçekleştirilebileceğinin bilincindedir. Buna cinayet işlemek de dahildir” dedi.  Önceki soruşturmalara göre, dernek üyelerinin bireysel olarak küçük bir silahlı grupla Alman Federal Meclisi'ne girmek için somut hazırlıklar yaptıklarına dair şüpheler de vardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...