Tgrt Haber

Almanya'da müze soygunu: dakikalar içinde 1,6 milyon Euro'luk altın çalındı

24 Kasım 2022 15:10 - Güncelleme : 24 Kasım 2022 15:39
Çalınan sikkeler milattan öncesine dayanıyor.

Almanya’da hırsızlar müzeden yaklaşık 1,6 milyon Euro değerinde Kelt altını çaldılar. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma sürüyor.

Çalınan sikkeler milattan öncesine dayanıyor.

Daha önce müze​ soygunlarının yaşandığı Almanya​, bir soygunla daha şoke oldu.  Hırsızlar, 9 dakika gibi kısa sürede Almanya'daki bir müzeden yaklaşık 1,6 milyon euro değerinde Kelt altını çaldılar. Polis, gece yarısı Manching, Bavyera​'daki müzeden yüzlerce madeni paranın 9 dakikalık bir soygunla çalındığını söyledi. Hırsızların müzenin alarm sistemini sabote etmiş olabileceği tahmin ediliyor.

ALTINLAR M.Ö. 100 YILLARINA AİT 

M.Ö. 100 yıllarına dayanan altın sikkeler, 1999 yılında yakınlardaki büyük bir Kelt yerleşim yerinde bulundu. Polis, eserlerin 20. yüzyılda keşfedilen en büyük Kelt altını temsil eden toplam 4 kilogram (8,8 pound) ağırlığında ve "birkaç milyon" değerinde olduğunu söyledi. 

 

Almanya'da müze soygunu: dakikalar içinde 1,6 milyon Euro'luk altın çalındı

DAHA ÖNCE 100 KİLO ALTIN VE 21 PARÇA MÜCEVHER ÇALINMIŞTI

Polis, hırsızlığın önceki soygunlarla bağlantılı olup olmadığını araştırıyor. Yetkililer soygunun arkasında organize suç olduğundan şüpheleniyor. 2017 yılında, Berlin'deki bir müzeden 100 kilo ağırlığında altın para çalındı. İki yıl sonra, hırsızlar Dresden'deki Green Vault müzesinde CCTV'ye yakalanan bir elmas soygununda, 21 parça  mücevher ve diğer değerli eşyaları çaldı.

Kaynak: CNN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...