Tgrt Haber

Son dakika! Almanya'da kiliseye kanlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Reuters
10 Mart 2023 00:35 - Güncelleme : 10 Mart 2023 05:43
Fotoğraf: Arşiv (AA)

Son dakika haberi: Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan bir kiliseyi silahlı saldırı düzenlendi. Kanlı saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırının hemen ardından yetkililer, bölgede bulunan insanların evlerinden çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

Fotoğraf: Arşiv (AA)

Almanya'da Hamburg​ kentinde bulunan bir kiliseyi silahlı saldırı​ düzenlendi. Saldırıda, kurşunların hedefi olan 7 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Faillerin saldırıdan hemen sonra bir araçla bölgeden kaçtıkları aktarıldı. 

İÇİŞLERİ'NDEN 'EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN' UYARISI

Kanlı saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Hamburg İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayın bir kilisede yaşandığını duyuruldu ve bölgedeki insanların evlerinde çıkmaması şekilde uyarı yapıldı. 

POLİS, OPERASYON BAŞLATTI

Polis ekipleri, saldırgan ya da saldırganların yakalanması için geniş çaplı inceleme başlattı. Polis, şehrin Alsterdorf semtinde büyük bir operasyonun sürdüğünü açıkladı.

OLAYIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Olayın terör saldırısı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Hamburg polisinden yapılan açıklamada, GroßBorstel semtinde Deelböge Caddesi'ndeki kiliseye ateş açıldığı belirtildi.

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...