Tgrt Haber

Almanya'da skandallar dizgisi: Öldüren de öldürülen de Türk çıktı beyni olmadan defnedildi

03 Ocak 2023 11:05 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 12:15
Almanya'da skandallar dizgisi: Öldüren de öldürülen de Türk çıktı beyni olmadan defnedildi

Geçtiğimiz aylarda Almanya'nın Mannheim kentindeki bir hastanede hasta oda arkadaşının oksijen destek ünitesini gürültü yaptığı gerekçesiyle kapatan kişi de bu sebeple ölen hasta da Türk çıktı. Ölen kişinin beyni olmadan defnedilme skandalı da gün yüzüne çıktı.

Almanya​'nın Mennheim kentinde koronavirüs​ nedeniyle hastanede yatan 79 yaşındaki Hilal K., oda arkadaşı olan bir başka Türk, 72 yaşındaki Hatun C.'nin oksijen destek ünitesini kapatması sonucunda hayatını kaybetti. Hatun C.'nin gürültüden rahatsız olup oksijen destek ünitesini kapatmasının ardından bir de hastanenin skandalı gün yüzüne çıktı. Oda arkadaşı yüzünden ölen Hilal K.'nin ailesinin haberi olmadan beyni çıkarıldı ve beyni olmadan defnedildiği anlaşıldı.

BEYNİ OLMADAN DEFNETMEK ZORUNDA KALDILAR

Hastaneden alınan bilgiye göre, Hilal K.'nin oda arkadaşı Hatun C. çok gürültü yapıyor diye o gece iki kez solunum cihazını kapattı. Hilal K., nefes alamayarak hayatını kaybetti. Aile henüz bu olayı atlatamamışken bir de Hilal K.'nin beyni olmadan defnedildiği, kızı Saadet Ö.'nün annesinin cenazesini beyni olmadan devraldıklarını ve bu şekilde defnetmek zorunda kaldıklarını söyledi. Hastanenin böyle bir şey için izin almadığını belirten Saadet Ö., bu durumun kendilerini çok üzdüğünü, yıprattığını da belirtti.

Almanya'da skandallar dizgisi: Öldüren de öldürülen de Türk çıktı beyni olmadan defnedildi
Hilal K.’nin kızı

Olayda cinayet şüphesi varken aile yaşadıklarıyla şoke olurken, en azından bir özür beklediklerini açıkladılar. 

BEYİN ADLİ TIP'TA İNCELENECEK

Öte yandan Hilal K.'nin kesin ölüm nedeni henüz belli olmadı. Nefessiz kaldığı için mi yoksa koronavirüs yüzünden mi öldüğü araştırılan Hilal K.'nin beyninin Heidelberg'deki Adli Tıp'ta inceleneceği belirtildi.

Savcılık ise araştırmaların sonuçlanmasından sonra aileye bilgi verileceğini açıkladı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...