Tgrt Haber

Almanya'daki TIR saldırısında 1 kişi gözaltına alındı

28 Aralık 2016 19:11
Almanya'daki TIR saldırısında 1 kişi gözaltına alındı

Almanya'daki saldırısı ile ilgili saldırı zanlısı Anis Amri ile temasta olduğundan şüphelenilen bir kişi gözaltına alındı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de geçen hafta Noel pazarına yapılan tır saldırısının zanlısı Tunuslu Anis Amri ile temasta olduğundan şüphelenilen bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

Federal Başsavcılık makamından yapılan açıklamada, Federal Kriminal Dairesine bağlı polislerin, Amri'nin cep telefonunda kayıtlı 40 yaşındaki Tunus vatandaşının iş yerinde ve evinde arama yapıldığı belirtildi.

Aramalar sonucunda, bu kişinin, söz konusu saldırıya dahil olabileceği yönünde işaretlerin bulunması nedeniyle gözaltına alındığı ifade edildi.

Gözaltına alınan Tunuslunun, saldırıda ne şekilde yer aldığının, incelemenin ardından anlaşılacağı belirtilen açıklamada, bu kişi hakkında tutuklama emrinin çıkarılıp çıkarılmayacağına da yarın akşama kadar sürecek inceleme sonucunda karar verileceği kaydedildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...