Tgrt Haber

Almanya'dan Polonya'nın 'savaş tazminatı' talebine cevap: Hayır

02 Eylül 2022 18:19 - Güncelleme : 02 Eylül 2022 18:21
Almanya'dan Polonya'nın 'savaş tazminatı' talebine cevap: Hayır

Polonya, İkinci Dünya Savaşı’nın başladığı tarih olan 1 Eylül’de, savaşta verdiği zarar nedeniyle Almanya’dan tazminat talep etti. Almanya ise Polonya’nın bu talebini kabul etmedi.

Polonya​, İkinci Dünya Savaşı’nda uğradığı zarardan dolayı Almanya​'dan 1,3 trilyon Euro savaş tazminatı istedi. Tazminat talebi Polonya’da iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi lideri Jaroslaw Kaczynski'den geldi.

POLONYA'NIN TAZİNAT TALEBİ REDDEDİLDİ

Almanya ise Polonya’nın bu talebini reddetti. Federal Dışişleri Bakanlığı, iki Almanya’nın birleşmesi döneminde imzalanan ‘2 Artı 4 Sözleşmesi’ni öne sürerek Polonya’nın o dönemde savaş tazminatı istemediğini belirtti.

Alman Naziler İkinci Dünya Savaşı​ döneminde 3 milyonu Yahudi kökenli olmak üzere 6 milyona yakın Polonya vatandaşını katletti. Bunların bir kısmı doğudan işgal eden Sovyet Kızıl Ordusunca öldürüldü.

Almanya'dan Polonya'nın 'savaş tazminatı' talebine cevap: Hayır

Almanya Başbakanı Scholz, 2021 yılının Aralık ayında göreve geldikten sonra Polonya’ya yaptığı ilk resmi ziyarette, Varşova’nın tazminat talebini geri çevirmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...