Tgrt Haber

Almanya'dan Schengen adımı! Uygulamaya Türkler de dahil

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
13 Eylül 2024 14:09 - Güncelleme : 16 Eylül 2024 11:01
Almanya'dan Schengen adımı! Uygulamaya Türkler de dahil

Almanya, Schengen'i pazartesi gününden itibaren askıya alıyor. Bu karar, Avrupa'da büyük tartışmaya sebep olmasına rağmen Almanya yeni uygulamayla kara yoluyla ülkeye girmek isteyen ama 'sakıncalı görülen' Türkler ve diğer kişiler için vize şartı aramaksızın sınırdan geri çevirebilecek.

Almanya​ sınırda kontrollerini başlatacağını ilan ederek Schengen​'i fiilen askıya alma hamlesi Avrupa'da tartışmalara neden oldu. Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser​ düzensiz göçün kontrol altına alınması ve ülke güvenliğinin korunması için ülkenin kara sınırlarında geçici iç sınır kontrollerine başlanacağını duyurmuştu. Buna göre Almanya, sınırda güvenliği arttırabilmek için komşu ülkelerden gelen yolcuları 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren sıkı şekilde denetleyecek.

Almanya'nın bu adımıyla birlikte Avrupa Birliği (AB) içinde serbest dolaşımı öngören Schengen Anlaşması fiilen askıya alınıyor.

"Sakıncalı görülen" kişilerin vizesi olsa bile sınırda geri çevrilebilmesinin yolunu açan ve Türkleri de etkileyecek bu adım AB içinde krize sebep oldu. Avusturya, Almanya'nın sınırdan geri göndereceği hiçbir göçmeni kabul etmeyeceğini açıklarken Polonya, Almanya'nın bu kararını "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. 

Almanya'dan Schgen adımı! Uygulamaya Türkler de dahil - 1. Resim

VİZESİ OLAN TÜRKLER DE GERİ ÇEVRİLEBİLECEK

Almanya'da Pazartesi gününden itibaren kaçak Türk, Suriyeli, Afgan ya da Afrika ülkesinden birisi, ülkeye giriş izni yoksa ya da giriş yasağı varsa geri çevrilecek. İltica talep edenler ise kamplara gönderilecek.

Vize alıp gelen Türkler de, bu olaya tabi olup sınırdan geri çevrilebilecek. Kaçak Türklerin sınırlardan geri çevrilmesi de, doğrudan sınır polisi tarafından uygulanacak. Söz konusu durum, Alman yasalarına uygun hale geldi ve AB kurumlarına bildirildi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe13 Eylül 2024 14:54

Belki de Schengen'in askıya alınması Türkiye'nin de güvenliği açısından iyi bir karar olabilir. Neyse ki en azından Almanya hala kapıları açık tutuyor

Sonraki Haber Yükleniyor...