Tgrt Haber

Almanya'dan tarihi FETÖ itirafı

07 Ağustos 2016 19:20
Almanya'dan tarihi FETÖ itirafı

Türkiye´nin Almanya´daki Gülen hareketine ait kuruluşların incelenmesi yönündeki taleplere önceleri net olarak karşı çıkan Alman siyasilerde, Gülen hareketine yönelik söylemler değişmeye başlıyor.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Baden Württemberg Eyalet milletvekili Dr. Bernhard Lasotta ise, Almanya´daki Gülen hareketi hakkında negatif  konuştu. "Benim tecrübeme göre, bu kişilerin bizim kurumlarımızda da yaygınlaşma riski var"  diyen Lasotta bunun entegrasyon kisvesi altında olabileceğini söyledi.Örgüt ağının muhafazakar İslami aileler, girişimci ve akademik liderler, okuma grupları ve yurtlardan oluştuğunu savunan Lasotta, Gülen hareketinin hedefinin iyi bir örgün eğitimle, devlet, yönetim, siyasi partiler ve kamu mevkilerini ele geçirmek için, akademik kadroları yanlarına çekmek olduğunu dile getirdi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...