Tgrt Haber

Almanya'nın kapısı Türklere açılıyor! Çifte vatandaşlık hakkında da şartlar değişiyor

20 May 2023 07:18 - Güncelleme : 20 May 2023 07:48
Almanya'nın kapısı Türklere açılıyor! Çifte vatandaşlık hakkında da şartlar değişiyor

Almanya'nın kapısı Türklere açılıyor... Koalisyon hükümeti, vatandaşlık yasası reformunda anlaşmaya vardı. Artık ülkedeki vatandaşlığa geçme 5 yılda tamamlanabilecek.

Almanya​'da vatandaşlık yasası reformu için anlaşma sağlandı. Koalisyon hükümeti​ Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller Partisi (Grüne) ve Hür Demokrat Partinin (FDP), çifte vatandaşlığı kolaylaştıracak yasadaki değişiklikler konusunda hemfikir olduklarını belirttiler.

Süddeutsche Zeitung'un haberine göre, Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısıyla hükümet, vatandaşlığa kabul işlemlerini önemli ölçüde basitleştirmeyi, bu sayede göçmenlerin ülkeye uyumunu kolaylaştırmayı amaçlıyor.

49 sayfalık yasa tasarısı taslağına göre, Almanya'da uzun yıllardır yaşayan göçmenler daha hızlı vatandaş olabilecek.

VATANDAŞLIK İÇİN 8 YIL ŞARTI 5'E İNİYOR

Almanya'da vatandaşlığa geçmek için mevcut 8 yıl şartı 5 yıla inecek. 67 yaşından büyükler için vatandaşlığa kabulün ön koşulu olarak yazılı sınav şartı yerine mülakat yeterli olacak.

Almanya'da yaşayan ve 5 yıl boyunca yasal olarak çalışmış bir yabancının çocuğu da daha çabuk Alman vatandaşı olabilecek.

Almanya'nın kapısı Türklere açılıyor! Çifte vatandaşlık hakkında da şartlar değişiyor

Almanya'da güncellenmesi planlanan vatandaşlık yasası ülkedeki en kalabalık yabancı nüfusu oluşturan Türkleri de yakından ilgilendiriyor.

TÜRK VATANDAŞLARINA ÇİFTE VATANDAŞLIK HAKKI

Alman vatandaşı olabilmeleri için Türk vatandaşlığından çıkmaları gereken Türkler yeni yasanın çıkması halinde Türk vatandaşlığını bırakmadan Alman vatandaşlığını alarak çifte vatandaş olabilecek.

Yasa tasarısının Bakanlar Kurulu tarafından yasalaşmasının ardından yaz aylarında Federal Meclis'e sevk edilerek yasalaşması bekleniyor.

Bu arada, yasa tasarısı taslağında, Hür Demokrat Partinin (FDP) itirazları da dikkate alındı. FDP'nin itirazları sonucu ancak sosyal yardım almayanlar ve herhangi bir suç eylemine karışmamış kişiler vatandaş olabilecek.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 20 Mayıs 2023 20:19

Gitmek

Sonraki Haber Yükleniyor...