Tgrt Haber

Almanya'yı tedirgin eden gelişme!

20 Ocak 2016 08:17
Almanya'yı tedirgin eden gelişme!

1980’lerde Almanya’yı karıştıran ‘Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun üyelerinin yeni eylemler için hazırlık yaptığı belirtiliyor.

1980’lerde Almanya’yı karıştıran solcu terör örgütü ‘Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun üyelerinin, geçen sene iki soygun girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Örgütün yeni eylemler için para aradığı düşünülüyor.
 Almanya’nın bremen kentinde geçen yıl zırhlı bir para taşıma aracına yönelik soygun girişimini, 1970 ve 80’li yıllarda aktif olan aşırı solcu terör örgütü Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) üyesi üç kişinin gerçekleştirdiği açıklandı.
 
Haziran 2015 tarihindeki soygun girişimine katılan silahlı saldırganların kaçmak için kullandıkları bir araçtan yıllardır Alman polisinin aradığı RAF üyeleri Ernst-Volker Staub, Daniela Klette ve Burkhard Garweg’e ait parmak izlerine ulaşıldı. Alman savcılığı olayın ortaya çıkmasının ardından, 2015’in Aralık ayında Wolfsburg’da bir para taşıma aracına yönelik soygun girişiminin de RAF tarafından yapıldığını duyurdu. RAF’ın geçen sene iki saldırı düzenlediğinin ortaya çıkması bir anda ülke gündemine oturdu. 


 
Bremen’de iki kalaşnikof ve bir bomba atarla soygun girişiminde bulunan RAF üyelerinin, yeni bir ‘şehir gerilla hareketi’ için mali kaynak bulmak amacıyla soyguna giriştikleri ihtimali üzerinde duruluyor. Maske ve kamuflaj kıyafetleri giyen RAF üyelerinin, zırhlı araca kurşun sıktığı ancak aracın kapısını açamadıkları için kısa süre sonra çaldıkları araçla hızla olay yerinden uzaklaştıkları belirtildi. Saldırganların kullandıkları araç ise olaydan bir hafta sonra soygun yerine 9 dakika uzaklıkta bir alanda bulundu. Norddeutscher Rundfunk (NDR) kanalı, geçen yıl soyguna katılan Klette ve Staub’un 1999 yılında da Duisburg’da benzer bir soygun girişiminde bulunduklarını aktardı. 
 
1998’de dağıldı
 
‘Baader-Meinhof Grubu’ ismiyle de bilinen RAF örgütü, 1998 yılında ‘şehir gerilla’ yapılanmasına son verdiğini açıklamıştı. RAF örgütü 1977 yılında Alman İşverenler Birliği Başkanı Hanns Martin Schleyer’i kaçırmış, bu olayın ardından RAF üyelerini yakalamak için ülkede 44 gün boyunca ‘olağanüstü hal’ durumu yaşanmıştı.
 
34 kişiyi öldürdüler

1970’li yılların başında kurulan Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF), gazeteci Ulrike Meinhof ve Andreas Baader önderliğinde kapitalizm karşıtı birçok eyleme girişti. Batı Almanya’da etkili olan RAF, alışveriş merkezi kundaklama, politikacı ve işadamı kaçırma gibi şiddet eylemleri düzenledi. Örgüt toplamda 34 kişiyi öldürdü. 1967’de düzenlenen bir protestoda gösterici Benno Ohnesorg’un polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından yayılmaya başlayan öğrenci eylemleri RAF’a temel oluşturdu. Sovyetler Birliği’nin 1991 yılında yıkılması, dünyadaki bütün solcu örgütler gibi, RAF’ın varlığına da büyük darbe vurmuştu. 1990 yılında Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesinin ardından RAF’ın Doğu Almanya güvenlik ve istihbarat örgütü Stasi’den mali yardım aldığı ortaya çıkarılmıştı. RAF, Filistin Kurtuluş Örgütü, İtalya’dan Kızıl Tugaylar, Belçika’dan Savaşan Komünist Hücreler gibi dünyadaki birçok solcu örgütle ilişki halindeydi. RAF, Batı Almanya tarafından terör örgütü ilan edilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...