Tgrt Haber

Altın Tapınak'ta iki kişi linç edilip öldürüldü

20 Aralık 2021 09:00
Altın Tapınak'ta iki kişi linç edilip öldürüldü

Hindistan'ın Pencap eyaletinde bulunan Amritsar ve Kapurthala şehirlerinde Sihizme saygısızlık ettikleri iddiasıyla iki kişi dövülerek öldürüldü.

Hindistan'ın kuzeyindeki Amritsar şehrindeki Sihlerin 'Altın Tapınak' isimli mabedinde bir kişi dövülerek öldürüldü. Polis, bu kişinin tapınakta Sihizmin kutsal kitabı Guru Granth Sahib'in yanında duran kılıcı almaya çalıştığını belirterek, içeride bulunanların tutarak dışarı çıkardığı bu kişinin çıkan kavgada öldüğünü ifade etti.

Altın Tapınak'ta iki kişi linç edilip öldürüldü

Yaşanan bu olayın ardından da bir kişi, tapınaktaki Sih bayrağını almaya çalıştıktan sonra Sihler tarafından dövülerek öldürüldü. Haberlerde, polisin ilk başta bu kişiyi gözaltına aldığı ancak halkın daha sonra polisle çatıştığı ve adamı öldürdüğü belirtildi.

Altın Tapınak'ta iki kişi linç edilip öldürüldü

Pencap eyaleti polis biriminden yapılan açıklamada, Amritsar ve Kapurthala'daki "talihsiz olaylardan" sonra "Pencap'taki yasa ve düzeni bozan herkese karşı sert adımlar atılacağı" ifade edildi.

Olaylarla ilgili inceleme başlatıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...