Tgrt Haber

Kendi filmlerinde bile olmayacak dolandırıcılık yöntemi başına geldi! ABD'li ünlü yapımcı Türkiye'den dolandırıldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Aralık 2022 13:20 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 06:22
Kendi filmlerinde bile olmayacak dolandırıcılık yöntemi başına geldi! ABD'li ünlü yapımcı Türkiye'den dolandırıldı

İstanbul’da sosyal medya üzerinden tanıştığı şebeke tarafından 3 milyon dolar dolandırılan kişinin Amerikalı sinema yapımcısı Lori Etta Taub olduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da sosyal medya üzerinden tanıştıkları Amerikan vatandaşı kadını yatırım yapma vaadiyle dolandıran şebeke düzenlenen operasyonla çökertildi. 4 kişilik şebeke gözaltına alınırken yaşanan dolandırıcılığın detayları ortaya çıktı.

FİLM YAPIMCISI DOLANDIRILDI

İstanbul’da yaşayan ve kendisini Amerikan vatandaşı olarak tanıtan şahsın ABD’de yaşayan sinema yönetmeni Lori Etta Taub’la sosyal medya üzerinden görüşme yaptı. İddiaya göre, adını “Alex Quin” olarak gösteren ve kendisini “yatırımcı” olarak tanıtan kişi, çok sayıda filme imza atan yapımcı Lori Etta Taub’a yatırımları konusunda yardım edebileceğini ifade ederek güven sağladı. Ortaya atılan iddiaya göre, 3 aylık görüşme sonrasında Quin, ABD’de yaşayan Lori Etta Taub’a kendisine para göndermesi halinde faizle daha yüksek kazanç vaadinde bulundu.

3 MİLYON DOLAR GÖNDERDİ

Sosyal medyada tanıştığı kişiye güvenen Lori Etta Taub, 3 ay boyunca, şüphelinin kripto hesap cüzdanlarına değişim zaman aralıklarında 3 milyon dolar para gönderdi. Parasını faiziyle geri almayı bekleyen Taub, bunda başarılı olamadı.

TÜRKİYE’YE GELEREK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Giden para bir türlü geri gelmeyince dolandırıldığını anlayan yapımcı, soluğu Türkiye’de aldı. ABD’li kadın, avukatıyla birlikte savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılık talimatıyla harekete geçen ekipler kendisini “Alex Quin” olarak tanıtan kişinin hayali bir isim olduğu, dolandırıcının Nijerya uyruklu Cyril Amechi E. olduğu anlaşıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...