Tgrt Haber

Amigonun dansı İran'ı karıştırdı: Sen misin dans eden!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Aralık 2023 14:10 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 14:43
Amigonun dansı İran'ı karıştırdı: Sen misin dans eden!

İran'da amigoluk yapan 70 yaşındaki yaşlı adam, dans ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Bu da İran'da yeni bir protestoya neden oldu. Pek çok kişi tutuklanmayı dans ederek protesto etti.

İran’da yıllarca stadyumlarda amigoluk yapan 70 yaşındaki esnafın tutuklandığı iddiası İran’da danslı protesto​ dalgasını tetikledi. ‘Hoparlör’ lakabıyla tanınan 70 yaşındaki Sadık Bana Motejaded, dükkanın önünde sevinç gösterisi yapıyor, arkadaşları da tempo tutuyordu. sosyal medyada yayınlanan görüntüler bir anda viral oldu.

İnsanlar sokaklarda, stadyumlarda, restoranlarda, nerede imkân bulurlarsa dans​ etmeye başladı. Dans, başörtüsü yasağına karşı yapılan Mahsa Amini​ protestolarından sonra rejimin baskıcı politikalarına karşı tepkinin yeni bir dalgası haline dönüştü.

DANS ETMEK YASAK

İran’da halka açık yerlerde özellikle de kadınların, kadın ve erkeklerin birlikte dans etmesi yasak. Sadık Bana’nın dansının sosyal medyada bu kadar yankılanmasının ardından 7 Aralık’ta Bana ve videoda gözüken 12 kişinin tutuklandı. Instagram hesabının ve videoların silindiği haberleri de geldi.

NYT’a konuşan bir kaynak; Birkaç saat gözaltında tutulan Sadık Bana da hükümete karşı eylemde bulunmakla suçlandı. Tutuklama haberi konuyu daha da ilginç bir hale getirdi. DJSonami’nin videosu milyonlarca kez izlendi.

"NEŞELENDİRMEK İSTEDİM"

İRAN’da neredeyse milli kahraman haline gelen Sadık Bana, yerel televizyona yaptığı açıklamada “Dans etmemin nedeni insanları neşelendirmek için. İnsanların mutlu olmasını ve ruh hallerinin değişmesini istiyorum” dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...