Tgrt Haber

Annesinin önce kulağına fısıldadı ardından öldürdü: Babasının mahkemedeki hareketi dikkat çekti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber, NBC, Toofab
06 Aralık 2023 10:18 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 10:23
Annesinin önce kulağına fısıldadı ardından öldürdü: Babasının mahkemedeki hareketi dikkat çekti

ABD'de Derek Rosa isimli 13 yaşındaki çocuk, annesini uyuduğu sırada bıçaklayarak öldürdü. Annesini öldürdükten sonra sağlık ekiplerini arayan 13 yaşındaki çocuk, cinayeti itiraf etti. Savcılık tarafından yayınlanan görüntülerde, Derek'in cinayette kullandığı bıçağın ucunun kırıldığı, cinayet sonrası eli kanlı bir şekilde selfie çekerek arkadaşlarına gönderdiği göze çarptı.

Florida​'da 13 yaşındaki Derek Rosa, annesi Irina Garcia'yı uyurken bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından kanlı bıçağı sosyal medya üzerinden arkadaşına gönderdi. Bebek monitörü görüntülerinde, Derek'in cinayetten önce annesine bir şeyler fısıldadığı görülüyor. Derek, sağlık ekiplerini arayarak annesini öldürdüğünü söyledi. İlk ifadesinde annesini öldürmek istemediğini, kendisini öldürmek istediğini söyleyen Derek, yetişkinler cezaevinden çocuk cezaevine nakledilebilir.

Florida​'da yaşayan 13 yaşındaki öğrenci Derek Rosa, 49 yaşındaki annesi Irina Garcia'yı uyuduğu sırada 14 günlük kız kardeşinin yanında bıçaklayarak öldürdü. Annesini öldürdükten sonra kanlı bıçağı sosyal medya üzerinden bir arkadaşına yolladı.

ÖLDÜRMEDEN HEMEN ÖNCE BİR ŞEYLER FISILDADI

Miami-Dade Bölge savcılığı tarafından yayınlanan bebek monitörü tarafından kaydedilen görüntülerde, 13 yaşındaki Derek'in annesini uykuda öldürmeden önce bir süre başında durup bir şeyler fısıldadığı görülüyor.

Annesinin önce kulağına fısıldadı ardından öldürdü: Babasının mahkemedeki hareketi dikkat çekti

KANLI BIÇAĞIN FOTOĞRAFINI ARKADAŞINA YOLLADI

Annesini öldürdükten sonra sağlık ekiplerini arayan ve annesini öldürdüğünü söyleyen Derek, kanlı bıçağın fotoğrafını arkadaşına yolladığını söyleyerek "bu kötü bir şey mi?" diye ekiplere sordu. Tutuklanan Derek ilk ifadesinde annesini öldürmek istemediğini, kendisini öldürmek istediğini söyledi.

Annesinin önce kulağına fısıldadı ardından öldürdü: Babasının mahkemedeki hareketi dikkat çekti

BABASININ DURUŞMADA EL SALLAMASI DİKKATLERDEN KAÇMADI

Derek, bir yetişkin olarak yargılanıyor. Geçen ay annesinin öldürülmesiyle ilgili suçlamaları kabul etmeyen Derek, yetişkinlerin kaldığı cezaevinden çocuk cezaevine nakli için avukatları çalışmalarını sürdürüyor. Derek mahkemede sakin tavırları ile dikkat çekerken, duruşma sırasında babasının el sallaması dikkatlerden kaçmadı.

34 GENÇLE BİRLİKTE BİR HÜCREDE TUTULUYOR

NBC Miami'ye göre avukatları, duruşmada Metro West Gözaltı Merkezinde "Derek'in haklarının ihlal edildiğine" dair ifade verecek altı tanığı sıraya koydu. NBC'ye göre kendisi şu anda yaşları 16 ile 17 arasında değişen 34 gençle birlikte tutuluyor ve yalnızca personelle etkileşime girmesine izin veriliyor. Hücresinin buzlu bir penceresi olduğu ve "dışarıyı doğrudan görmediği" bildiriliyor.

Kaynak: TGRT Haber, NBC, Toofab
Sonraki Haber Yükleniyor...