Tgrt Haber

AP Başkanı, 'Esad için uzun bir gelecek söz konusu değildir'

07 Kasım 2015 20:57
AP Başkanı, 'Esad için uzun bir gelecek söz konusu değildir'

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın uzun süre görevde kalmayacağını belirtti.

 Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in görevinde uzun süre kalmayacağını söyledi. AP Başkanı Martin Schulz bir günlük resmi ziyaretle geldiği Tahran'da resmi temasları çerçevesinde İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile yaptığı görüşme sonrası mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Bana göre, Esad için uzun bir gelecek söz konusu değil" ifadesini kullandı. Suriye krizinin ancak bir milli diyalog projesi kapsamında çözülebileceğini savunan Schulz, "Savaş suçu kapsamına giren tüm konular cevaplandırılmalıdır. Mesela, Suriye devletinin kendi halkına bomba yağdırdığı konusunun takibi yapılmalıdır" diye konuştu.
 
Her milletin kendi geleceğinde karar sahibi olduğu ve bunun görmezlikten gelinemeyeceğini aktaran Schulz, şunları kaydetti:"Suriye'de de özgür seçimler yapılmalı ve halk kendi geleceği konusunda iradesini ortaya koymalıdır. Suriye'nin geleceği hakkında sadece Esad'la yetinilmemeli, tüm gruplar da ülkelerinin kaderini tayin etmek için işin içine dahil edilmelidir." AP Başkanı Martin Schulz, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ayrı ayrı yapacağı görüşmelerin ardından Tahran'dan ayrılması bekleniyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...