Tgrt Haber

Arjantin’de şok suikast girişimi! Silah tutukluk yapınca kıl payı kurtuldu

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Eylül 2022 09:30 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 12:52

Arjantin Devlet Başkanı Yardımcısı Kirchner’e suikast teşebbüsünde bulunuldu.  Kirchner’in burnunun dibinde çekilen silah tutukluk yapınca ateş almadı. Kirchner’in ölümle burun buruna geldiği o anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Arjantin​ siyasetinin en önde gelen figürlerinden Cristina Kirchner’e suikast​ girişiminde bulunuldu. Yolsuzlukla ilgili duruşmadan çıkan Kirchne, ölümden kıl payı kurtuldu.  Buenos Aires’teki evine girmek üzere aracından indiği sırada kalabalığın arasından fırlayan bir adam, Kirchner’in sadece birkaç santimetre ötesinden silahını ateşlemek istedi.  Cristina Kirchner, karşısında silahı görünce aniden yere eğilerek kendini korumak istediği anda tetiği çekilen silah şans eseri ateş almadı. 

KORUMALAR DA PANİKLEDİ

Kirchner yolsuzlukla yargılandığından beri destekçileri her gün evinin önünde toplanıyor. Destekçiler sayesinde saldırgan kaçamadan yakalandı. Hemen ardından duruma Başkan Yardımcısı’nın korumaları müdahale etti. Ancak şüphelinin elinde silah olduğu halde korumaların Kirchner’i bölgeden uzaklaştırmak için girişimde bulundu.  Brezilya asıllı 35 yaşındaki Fernando Andres Sabag Montiel olduğunu yazdı.

Saldırganın motivasyonu henüz bilinmezken, beş mermi bulunan  silahın neden tutukluk yaptığı teknik inceleme sonucunda belli olacak. Devlet Başkanı Alberto Fernandez, olayı “ülke demokrasi tarihindeki en kötü eylem” olarak niteledi. Buenos Aires​ Valisi Axel Kicillof da “Tarihimizin en kötü anlarından biri” dedi. Saldırı sonrası Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, müttefiki Kirchner’e desteğini açıkladı.

12 YIL HAPİSLE YARGILANIYOR

Kirchner, başkanlığı döneminde yol ihalelerine “Austral Constructions” adlı şirket lehine müdahalede bulunmakla suçlanıyor. 2007-2015 yıllarında Devlet Başkanı olan ve yolsuzlukla suçlanan Kirchner, 12 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Ancak halihazırda Senato Başkanı unvanı da bulunduğundan parlamenter dokunulmazlığa sahip. 

GÖSTERİLER DÜZENLENDİ 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner'a destek olmak için gösteri düzenledi. Hükümetin öncülüğünde başkent Buenos Aires'teki hükümet binası Casa Rosada'nın önünde düzenlenen gösteriye siyasi, sosyal ve sendikal örgütlerin temsilcileri ile binlerce kişi katıldı. Arjantin Aktörler Derneği Başkanı Alejandro Darin'in okuduğu bildiride, Kirchner ve Peronizm'e muhalif çevrelerin düzenledikleri gösterilerde kullandıkları ceset çuvalları, tabut ve giyotin gibi nesneler örnek gösterilerek, medyada ve siyasette yer alan ötekileştirme ve nefret dili kınandı.

CUMHURBAŞKANI: TOPLUMSAL HUZUR BOZULDU

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, silahlı saldırı girişimi nedeniyle cuma gününün tatil edildiğini duyurdu ve "Toplumsal huzur bozuldu" dedi. Nefret söylemlerinden uzaklaşma çağrısı yapan Fernandez, "Son derece kurumsal ve insani ciddiyeti olan bir olayla karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı Yardımcımız saldırıya uğradı ve toplumsal huzur bozuldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...