Tgrt Haber

Arkeologlar 7 bin yıllık mezarı kazdılar! Mezardan çıkanlar dehşete düşürdü

04 Ekim 2022 10:40 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 10:58
Arkeologlar 7 bin yıllık mezarı kazdılar! Mezardan çıkanlar dehşete düşürdü

Slovakya'da arkeologlar, 7 bin yıllık olduğu düşünülen bir toplu mezar kazdılar ve karşılaştıkları manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırdılar. Arkeologlar, buluntuları inceleyince ise ardında korkunç bir olay olduğunu öğrendiler.

Slovakya​'da ortaya çıkan bir olay duyanları bir hayli şaşırttı. Arkeologlar, 7 bin yıllık olduğunu düşündükleri bir toplu mezarı kazmaya başladılar. Arkeologlar mezar​ kazdıkça ise ortaya korkunç bir görüntü çıkmaya başladı. Toplu mezarda tam 35 tane kesik baş bulan arkeologlar dehşete düştü. Olayın üzerine giden arkeologların üzerinde durduğu ihtimal ise tüyler ürperticiydi.

Arkeologlara göre başları kesilen bu insanlar, bir hendeğin üzerine inşa edilen savunma duvarını güçlendirmek için tahminen 7 bin yıl önce kurban edilmişlerdi. Günler süren kazının ardından bu bilgilere ulaşan arkeologlar, ortaya çıkana bir hayli şaşırdılar.

Arkeologlar 7 bin yıllık mezarı kazdılar! Mezardan çıkanlar dehşete düşürdü

Almanya'daki Kiel Üniversitesi'nde sosyal arkeoloji profesörü olan projenin lideri Martin Furhol, konuya ilişkin "Elimizdeki kalıntılar bunun bir büyü olduğuna işaret ediyor. İnsanlar, duvarı korumak için kurban edilmişler" ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...