Tgrt Haber

Aşırı sağcı Hollandalı siyasetçiye şemsiyeli saldırı! Çok sert vurdu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ekim 2023 07:14 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 07:23

Hollanda'da aşırı sağ çizgideki "Demokrasi için Forum" adlı siyasi partinin lideri Thierry Baudet, Belçika'da şemsiyeli saldırıya uğradı.

Hollanda​'da aşırı sağcı "Demokrasi için Forum"  partisinin lideri Thierry Baudet, Belçika​'da saldırıya uğradı. Bir öğrenci grubunun davetiyle Gent şehrindeki bir üniversiteye konuşma yapmak için gelen Baudet'ye okula girişi sırasında bir kişi şemsiyeyle saldırdı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde Baudet'nin kafasına şemsiyeyle çok sert şekilde vuran kişinin, güvenlik görevlileri tarafından yakalandığı anlar yer aldı.

KAFAMDA KOCAMAN ŞİR ŞİŞLİK VAR

Diğer yandan saldırıya rağmen üniversitedeki konuşmasını yapan Baudet daha sonra Hollanda radyosuna yaptığı açıklamada, "Kafamda kocaman bir şişlik var" dedi.

Belçika basını ise olay sırasında "faşizm karşıtı" slogan attığını belirtitiği saldırganın polis tarafından gözaltına alındığını yazdı.

Aşırı sağ​ çizgideki Baudet, ülkesinde tartışmalı bir siyasetçi olarak biliniyor. 2021'de Hollanda hükümetinin Kovid-19 önlemlerini Yahudi soykırımına benzeten Baudet, bu yönde sosyal medyadaki yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Yahudi karşıtlığına zemin oluşturmakla itham edilmişti

RUSYA'YA DESTEK VERMİŞTİ

Baudet, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı hakkındaki yorumunda da Batı'yı at gözlüğü ile bakmakla suçlamış ve Rusya'ya verdiği destek nedeniyle tepkilerin odağı olmuştu.

Baudet'nin aşırı sağcı partisinin, 22 Kasım'daki parlamento seçimi öncesinde anketlere göre yüzde 3 civarında oy alacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...