Tgrt Haber

Aşırı sağcı lider Geert Wilders'dan skandal bir paylaşım daha: Yine İslam'ı hedef aldı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
09 Temmuz 2022 14:44 - Güncelleme : 09 Temmuz 2022 15:05
Aşırı sağcı lider Geert Wilders'dan skandal bir paylaşım daha: Yine İslam'ı hedef aldı

İslam dini ve Hazreti Muhammed'e yönelik ifadeleri nedeniyle tepkilerin odağındaki Hollandalı sağcı lider Geert Wilders, skandal bir paylaşımda daha bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün başlayan Kurban Bayramı'na ilişkin iğrenç ifadelerde bulunan Wilders'e tepkiler çığ gibi büyüdü.

İslam dini ve Hazreti Muhammed'e yönelik nefret söylemleri nedeniyle tepki toplayan ırkçı lider Geert Wilders​, skandal paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Ramazan ayında bazı mesajlarından dolayı sosyal medya hesabı askıya alınan Wilders, şimdi de İslam alemi için kutsal olan Kurban Bayramı​'nı hedef aldı.

İKİ PAYLAŞIM YAPTI

Özellikle siyasi çalışmalarını ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden yürüttüğü bilinen Wilders, İslam ve Kurban Bayramı'na yönelik nefret içerikli paylaşım yaptı. Paylaşımının ardından birçok kesimden kullanıcı tarafından tepki toplayan Wilders, ikinci bir paylaşım yaparak nefret söylemini devam ettirdi.

Paylaşımlarında kurban kesim anına ilişkin bir fotoğraf kullanan aşırı sağcı, İslam dinine yönelik ağır ifadeler kullanarak "İslam geleneğini yasaklayın" diye yazdı.

Wilders'ın paylaşımına sosyal medya üzerinden çok sayıda tepki gelmeye devam ediyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...