Tgrt Haber

Aşırı sıcaklara ücretsiz su formülü 

21 Ağustos 2023 17:20 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 17:32
Aşırı sıcaklara ücretsiz su formülü 

Dünya genelinde artan sıcaklıklar serinleme formülünü de beraberinde getirmeye başladı. Fransa'da hükümet, aşırı sıcak hava koşulları nedeniyle tren ve metro duraklarında ücretsiz su dağıtımına başladı. 

Fransa​'da mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Fransa'nın 49 bölgesinde turuncu alarm seviyesi verildi. 

Yetkililer, bu bölgelerde yaşayan insanlara sıcak havalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

SICAK HAVA​ TEDBİRİ! 

Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Clement Beaune, Marsilya​ kentinde Saint-Charles Garı'nı ziyaret ederek önümüzdeki haftaya kadar devam etmesi beklenen yüksek sıcak hava koşulları için alınan tedbirleri açıkladı. 

KLİMA BAKIMLARINA ÖZEN... 

Ülkenin demiryolu hattını işleten SNCF'ye, mağduriyet yaşanmaması için klimaların, trenlerin ve rayların bakımlarını artırmaları talimatını verdiğini belirten Beaune, tren ve metro istasyonları dahil olmak üzere birçok noktada ücretsiz su dağıtımının yapıldığını belirtti.

Beaune, ücretsiz su dağıtımının, özellikle çocuklar ve yaşlılar gibi hassas gruplar için önemli bir jest olduğunu vurgulayarak, bu gibi basit görünen adımların seyahat edenler için büyük önem taşıdığını söyledi. 

Ayrıca, Fransız Bakan, başkent Paris, Lyon ve Marsilya gibi yüksek sıcaklık yaşanan kentlerdeki seyahat firmalarına da çağrı yaparak, sorumluluk bölgeleri için gereken önlemleri almalarını istediklerini belirtti.

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...