Tgrt Haber

Askeri harcamaların Rusya'nın belini büküyor! Baskı giderek artıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
30 May 2023 14:19 - Güncelleme : 30 May 2023 14:34
Askeri harcamaların Rusya'nın belini büküyor! Baskı giderek artıyor

İngiltere Savunma Bakanlığı yayımladığı istihbarat raporunda, Rus askeri harcamaların, Rusya'yı krize sürüklediğine dikkat çekti. 

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın Rusya-Ukrayna savaşına dair istihbarat raporuna göre, 25 Mayıs’ta Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) Rus askeri harcamalarının 2022de yüzde 9,2 artarak 86,4 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Raporda, “SIPRI, bunun Rusya’nın Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının (GSYİH) yüzde 4,1’ine eşit olduğunu değerlendiriyor. Rusya’nın gerçek askeri harcamaları, özellikle Şubat 2022’den bu yana, gizli bütçe kalemlerinin kullanımının artması ve şeffaflığın olmaması nedeniyle oldukça belirsiz.Rusya​, Mayıs 2022’de askıya aldığı önemli harcama dökümlerini yayınlamaya kısa bir süre önce yeniden başlamıştır” denildi.

Yapılan açıklamada, askeri harcamaların yüksek kalmaya devam edeceği öngörülürken, bu durumun Rus hükümetinin mali durumu üzerinde baskı oluşturabileceği kaydedildi.

RUSYA İÇİN GİDİŞAT İYİ DEĞİL

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgali şiddetli çatışmalarla halen devam ediyor. İşgal girişiminin başlarında gündeme gelen hatta iki tarafında masaya oturmasını sağlayan müzakereler ise uzun bir süredir rafta ve inecek gibi de durmuyor... Rusya hem paralı askerlerini sahada tutuyor hem de büyük askeri harcamalar yapıyor.ABD ve Batılı ülkelerin yaptırımları ise Rusya'ya karşı her geçen gün artıyor. 

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...