Tgrt Haber

Atina‘da ezan sesi duyulacak

15 May 2015 06:19
Atina‘da ezan sesi duyulacak

Atina'ya cami inşasını öngören tasarı ANEL ve Altın Şafak'ın muhalefetine rağmen kabul edildi. Syriza İskeçe Milletvekili Zeybek, "Atina'ya cami yapılma zamanı çoktan geldi" demişti.

Yunanistan'da Atina'nın Votanikos semtine cami inşasını öngören mevzuat meclisten geçti. Tasarı, ANEL ve Altın Şafak dışındaki partilerin onayıyla kabul edildi. İktidar ortağı olan ANEL, tasarının tahrik edici olduğunu savunarak bunun müteahhitlere bir hediye olduğunu iddia etti. PASOK ise tasarıya ‘evet’ diyeceğini belirterek kanunun kesinlikle geçmesi gerektiğini açıkladı. Yasa büyük tartışmaların ardından kabul edildi.

SYRİZA HÜKÜMETİ ÇÖZDÜ
Yunanistan'da Syriza İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Atina'da cami olmamasının çok üzücü olduğunu dile getirerek “2004‘te olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmış bir ülkede cami bulunmaması çok üzücü. Atina'da yaklaşık 700 bin Müslüman yaşıyor ve bu kişiler ibadetlerini pek sağlıklı olmayan ortamlarda, bodrum katlarında yerine getiriyor. Syriza dinlere, saygı mantığıyla yaklaşıyor. İnanıyorum ki Syriza hükümeti bu soruna bir çözüm getirecek” demişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...