Tgrt Haber

Avrupa Erdoğan’dan yardım istedi: Lütfen Putin’e söyleyin, gazı kesmesin

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2022 17:10 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 17:57
Avrupa Erdoğan’dan yardım istedi: Lütfen Putin’e söyleyin, gazı kesmesin

Rusya, Batı’nın yaptırımlarına karşı enerji kozunu sahaya sürerek Avrupa’ya gaz akışını kesti. Bazı Avrupa ülkelerinin Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu konuda yardım talep ettiği ortaya çıktı.

Rusya​ lideri Vladimir Putin’in Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından Batı​, Rusya’ya yaptırımlar uyguladı. Batılı ülkelerin yaptırımlarına karşılık Rusya ise rest çekerek Avrupa’ya gaz akışını kesti. Yaklaşan kış öncesinde endişelenen Avrupa ülkeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'dan yardım istediği ortaya çıktı.

AVRUPA ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİ

Balkan ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara Polatlı’da Sakarya Zaferi’nin 101. Yılı Kutlama Programında konuştu. Balkan ülkeleri liderlerinin Şangay Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediğini söyledi.

"LÜTFEN PUTİN'E SÖYLEYİN, GAZI KESMESİN"

Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’da ziyaretlerde bulunduklarını belirten Bakan Kirişçi, “ifade ettikleri cümle şu olmuştur” diyerek o anları şöyle anlattı: Lütfen Putin’e söyleyin, lütfen İlham Aliyev’e ricada bulunun. Ne almış olduğumuz akaryakıtlarımızda ne de vermiş oldukları gazlarda herhangi bir kesintiye gitmesin.

YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ: BEDELİ AĞIR OLUR

Yunanistan’ın son dönemdeki tahriklerine de sert tepki gösteren Bakan Kirişci, “Bedeli ağır olur” diyerek şunları söyledi:

“Geçmişte, 100 yıl önce başka ülkelerin tahrikiyle bir hadsizliğe kendini sürükleyen Yunanistan’ın son dönemde bunu tekrar ettiğini ve bu tekrarının da bedelinin hadsizliği devam edecek olur ise ağır olacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...