Tgrt Haber

Leyen'den Avrupa ülkelerine çağrı: Rusya'ya baskıyı artırmalıyız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Ocak 2023 21:02 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 21:17
Leyen'den Avrupa ülkelerine çağrı: Rusya'ya baskıyı artırmalıyız

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'ya desteğin süreceğini söyleyip Rusya için Avrupa ülkelerine çağrıda bulundu. Leyen, "Rusya üzerindeki baskıyı artırmaya devam etmeliyiz" dedi.

Vladimir Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği saldırı emriyle başlayan Rus ordusunun Ukrayna​'yı işgal girişiminin ilk gününden bu yana Ukrayna'ya silah ve para yardımı yapan Avrupa Birliği​, içine düştüğü enerji krizine rağmen geri adım atmadı. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İsveç'e gerçekleştirdiği ziyaretinde hem Ukrayna'ya yapılacak yardımlara hem de Rusya​ üzerindeki baskının attırılmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

"RUSYA'YA BASKIYI ARTIRMALIYIZ"

İsveç'in Kiruna kentinde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson​ ile ortak basın toplantısı düzenleyen Leyen,  Avrupa Birliği'nin Rusya üzerindeki baskıyı artırması gerektiğini söyleyerek, "Rusya üzerindeki baskıyı artırmaya devam etmeliyiz ve elbette Ukrayna'ya olan sarsılmaz desteğimizi sürdüreceğiz" dedi. Leyen, Ukrayna'ya yönelik 18 milyar avroluk yardım paketinin ilk diliminin bu aydan itibaren gönderilmeye başlanacağını açıkladı.

UKRAYNA'NIN AB'YE ÜYELİK SÜRECİ

Ukrayna'nın AB üyelik süreciyle ilgili de konuşan Leyen, katılım sürecinin "adım adım" yürütülmesi gerektiğini hatırlatarak, "Şimdi bizim için bundan sonra, dönüm noktası niteliğindeki en önemli adım, sonbahardaki genişleme raporu olacak. Rapor, AB'ye katılmak isteyen her aday ülkenin yılbaşından bu yana kaydettiği ilerlemeyi yansıtacak. Ukrayna etkileyici bir şekilde iddialı, güçlü ve hızlı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...