Tgrt Haber

Avrupa'da bir ilk: Paris'te elektrikli scooterlara veda

01 Eylül 2023 09:10 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 09:27
Avrupa'da bir ilk: Paris'te elektrikli scooterlara veda

Fransa'nın başkenti Paris'te alınan karar tarihe geçti. Uzun süredir devam eden elektrikli scooter tartışmalarında sona gelindi. Scooterlar Paris sokaklarından kaldırıldı.

Fransa​'nın başkenti Paris​'te sokakları işgal eden ve ölümlü kazalara neden olan elektrikli scooterlar, uzun bir süredir tartışma konusuydu. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da nisan ayında referandum çağrısında bulunmuş, halkın neredeyse yüzde 90'ı scooterların yasaklanması yönünde oy kullanmıştı.

KATILIM YÜZDE 7'DE KALDI AMA KARARA ENGEL OLAMADI

Referanduma katılım yüzde 7 buçuk gibi düşük bir oranda kalsa da sonuç demokratik bir zafer olarak karşılandı ve yasak için ilk adım atıldı. Belediye, kiralık scooter şirketlerine araçların toplanması için eylül ayının başına kadar tanıdığı zaman dolu.

Bugün itibarıyle Paris'teki yaklaşık 15 bin elektrikli scooterdan sonuncusu da sokaktan kaldırıldı.

2021'DE 24 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan 2021 yılında, Fransa genelinde elektrikli scooterlar nedeniyle yaşanan kazalarda biri başkentte olmak üzere 24 kişi hayatını kaybetti. Geçen yıl ise Paris'te 3'ü ölümlü olmak üzere toplamda 459 kaza meydana geldi. 

Elektrikli scooterların kaldırılmasının ardından kiralık bisiklet kullanımının artması öngörülüyor. 

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...