Tgrt Haber

Avrupa'da enerji krizi derinleşiyor! Eyfel Kulesi de karardı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Eylül 2022 09:49 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 09:48
Avrupa'da enerji krizi derinleşiyor! Eyfel Kulesi de karardı

Rusya’nın Avrupa’ya uyguladığı enerji kısıtlamaları her alanda etkisini gösteriyor. Fransa'nın başkenti Paris'teki Eyfel Kulesi'nin ışıkları, 1 saat 15 dakika erken söndürüldü.

Rusya’nın Avrupa’ya uyguladığı enerji kısıtlamaları sonrası yaşanan kriz her geçen gün derinleşiyor. Fransa​'nın başkenti Paris​'teki Eyfel Kulesi​'nin ışıkları, belediyenin enerji tasarrufu​ adımlarından nasibini aldı. Bu kapsamda kule ışıkları 1 saat 15 dakika erken söndürüldü. Fransa'da enerji tasarrufuna geçişi etkili kılmak ve bu konuda bilinç oluşturmak için belirli turistik ve tarihi yapıların ışıklarının normal saatinden önce söndürülmesini öngören kararlar alındı.

1 SAAT 15 DAKİKA ERKEN

Eyfel Kulesi'nin ışıkları, normalde her gün yerel saatle 01.00'de söndürülüyor. Paris'in tüm bölgelerindeki belediye binaları, belediyeye bağlı müzeler ve yaklaşık 52 metre uzunluğundaki Saint-Jacques Kulesi'nin ışıkları da yerel saatle 22.00'de kapatıldı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo​ 13 Eylül'de belediyenin enerji tasarrufu kapsamında aldığı yeni kararları Twitter'da açıklamış, bu kapsamda Eyfel Kulesi'nin yanı sıra belediyeye bağlı binaların ışıklarının 23 Eylül'den itibaren erken söndürüleceğini aktarmıştı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...