Tgrt Haber

Avrupa’da enerji krizi: Tasarruf kararlarına uymayana hapis cezası!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
07 Eylül 2022 06:31 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 07:09
Avrupa’da enerji krizi: Tasarruf kararlarına uymayana hapis cezası!

Enerji krizi Avrupa Birliği’ni iyice sardı. Sosyal hayat yara alırken birçok ülkeden karanlık fotoğraflar gelmeye başladı. Hükümetin açıkladığı destek paketleri de fakirleşen halka merhem olmazken radikal kararlar alındı. İsviçre kombiyi 60 derecenin üzerine çıkaranlar ve ısınmak için elektrikli soba kullananlar 3 yıl hapisle yargılanacak.

Rusya​ ile Ukrayna​ arasındaki savaş nedeniyle Moskova yönetimine ağır yaptırım kararları alan Avrupaadeta kendi ayağına sıktı. Rusya Devlet Başkanı Putin’in enerji resti ile zor günler geçiren Avrupa’ya vanalar kapatıldı. Gaz fiyatları bir günde yüzde 30 artarken yaşanan enerji krizine karşı AB ülkeleri katı tedbirleri devreye soktu. Almanya kamu binalarının ışıklarını söndürürken İsviçre’de tasarruf tebidlerine uymayanlara hapis cezası gündeme geldi.

AVRUPA’YI AÇLIK KORKUSU SARDI

Fransa hızlı tren seferlerini azaltmayı gündemine aldı. Enerji krizi​ enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artışı tetiklerken Avrupa’yı aynı zamanda kuraklık korkusu sardı. Buğday, mısır ve ayçiçek gibi temel ürünlerde rekolte düşüşleri Avrupa’yı açlığa sürüklüyor.

TV YARIŞMALARINDA 4 AYLIK FATURA HEDİYE EDİLDİ

Bir İngiliz TV programının çarkıfelek oyununda ödül olarak dört aylık enerji faturası eklenmesi seyircileri hayrete düşürdü. Birçok kişi enerji faturası ödemesinin bir ödül haline geldiğini söyledi.

Avrupa’da enerji krizi: Tasarruf kararlarına uymayana hapis cezası!

CERN’DE ÇALIŞMA DURABİLİR

Enerji krizi Avrupa Nükleer Araştırma Merkezindeki deneylerin durmasına yol açabilir. CERN’in enerji yönetimi sorumlusu Serge Claudet, ülkede elektrik sıkıntısının krize evirilmesi halinde merkezdeki mevcut deney faaliyetlerinin bir süreliğine durdurulmasına dair plan taslağı hazırladıklarını söyledi.

İSVEÇRE’DE HAPİS CEZASI

İsviçre enerji tasarruflarına karşı gelenlere yönelik tedbirlerini sıklaştırdı. Blick gazetesinde yer alan haberde, İsviçre'de kış mevsiminde yeterli miktarda doğal gaz bulunmaması durumunda doğal gaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19 derece, sıcak su seviyesinin ise 60 dereceyle sınırlandırılacağı kaydedildi. Enerji sıkıntısının acil duruma gelmesi halinde hükümetin öngördüğü tasarruf tedbirlerine uymayanların 3 yıla kadar hapis cezası veya para cezasıyla cezalandırılabileceği vurgulandı.

FİRMALAR İFLAS EDİYOR

Enerji krizi firmaları da vurdu. Almanya’da fabrika siparişleri altı aydır düşüyor. Ülkede temmuzda aylık bazda yurt içi siparişlerde yüzde 4,5 düşüş görülürken yabancı siparişlerde ise yüzde 1,3 artış kaydedildi. Ayrıca Almanya’da tuvalet kâğıdı üreticisi Hakle, ham madde ve enerji maliyetlerindeki artış sebebiyle iflas başvurusunda bulundu. Hollandalı alüminyum üreticisi Damco da yüksek enerji maliyetleri nedeniyle üretimini durdurduğunu açıkladı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...