Tgrt Haber

Avrupa'da ikiyüzlü tutum! Bir ülke daha Filistin'e destek eylemlerini yasakladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Ekim 2023 12:07 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 12:12
Avrupa'da ikiyüzlü tutum! Bir ülke daha Filistin'e destek eylemlerini yasakladı

Almanya, İngiltere ve Hollanda'nın ardından bir Avrupa ülkesi daha Filistin'e destek eylemlerine karşı çıktı. Gösteriye katılanlara para cezası kesildi.

İsrail ve Filistin​ arasındaki çatışmalar 7'nci gününde devam ederken, Avrupa'da düzenlenen gösterilerde İsrail yanlısı eylemlere verilen iznin aksine Filistin'e destek gösterileri engelleniyor.

Almanya, İngiltere, Hollanda'dan sonra Fransa​ da Filistin'e destek eylemlerini yasakladı. Gerekçe olarak ise protestoların kamu düzenini tehdit etmesi gösterildi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin bölge valilerine gönderdiği notta, gösterilerin "kamu düzenini bozabileceğini" belirterek, gösterileri düzenleyenlerin tutuklanması gerektiğini ifade etti.

HÜKÜMETE SERT TEPKİ

Yasağa rağmen yüzlerce Filistin yanlısı, başkent Paris’teki Republique Meydanı'nda bir araya gelerek, Filistin’e destek gösterisi düzenledi. Göstericiler ellerinde Filistin bayrakları ile sık sık, "Filistin kazanacak", “İşbirlikçi Macron” ve “Siyonistler, sizler teröristsiniz, bizler hepimiz Filistin’iz” sloganları attı.

Avrupa'da ikiyüzlü tutum! Bir ülke daha Filistin'e destek eylemlerini yasakladı

GÖSTERİCİLERE PARA CEZASI

Polis, bazı göstericilere 135 euro para cezası kesti. Para cezası kesilen bir gösterici, Filistin’in halkının canlarıyla özgürlüğün bedelini ödediklerini belirterek, kendisine kesilen para cezasının önemsiz olduğunu vurguladı. Paris’teki gösteriye polis, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

PROTESTOLAR DİĞER KENTLERE DE SIÇRADI

Paris’in dışında Rennes ve Bordeaux gibi kentlerde de Filistin’e destek gösterilere düzenlenirken, göstericiler, Filistin ve İsrail arasında adil ve kalıcı bir barış çağrısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...