Tgrt Haber

Avrupa'dan Türk seçmene engel! Sandıklar iptal

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Yeni Şafak
04 May 2023 17:27 - Güncelleme : 04 May 2023 17:41
Avrupa'dan Türk seçmene engel! Sandıklar iptal

Avrupa ülkeleri,  Türk vatandaşlarının oy verme işlemlerine sudan gerekçelerle engel çıkarıyor. Alman hükümeti, 9 sandık bölgesini güvenlik gerekçesiyle listeden sildi. Almanya'nın yanı sıra Fransa ve Danimarka'da da terör örgütünün seçmenleri engelleme çabalarına göz yumuldu. 

14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanı Seçimi​ ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy verme​ işlemleri sürüyor. Oy verme işlemleri Yurt Dışı temsilciliklerde 9 Mayıs'a, gümrüklerde ise 14 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek. Ancak bazı Avrupa ülkelerinde oy vermek isteyen Türk seçmenler çeşitle engeller ve tacizlerle karşı karşıya.

Avrupa'dan Türk seçmene engel! Sandıklar iptal

AK PARTİ SEÇİM AFİŞİ KALDIRILDI

Almanya​'da hükümet, hiçbir somut dayanak gösstermeksizin oy kullanılacak 9 sandık bölgesini güvenlik gerekçesiyle iptal etti. Dortmund, Fulda, Kassel, Siegen, Limburg, Kiel,Mannheim, Saarbrücken, Bielefeld ve Ulm şehirlerinde sandık kurulması engellendi.

Yeni Şafak'ın haberine göre Nürmberg Belediyesi'nden izin alınarak belirli bölgelere asılan AK parti afişleri PKK yandaşlarının baskılarıyla kaldırılarak yerine HDP afişleri asıldı. Türk vatandaşlarının oy kullanacağı noktada İslam’a hakaret içeren bir pankart asıldı.

TÜRK VATANDAŞLARINA ÇİRKİN SALDIRI

Danimarka'da oy vermeye giden Türk vatandaşları provokatif bir pankartla karşılandı. Başkent Kopenhag’da, Türk vatandaşlarının oy vermek için geldiği Başkonsolosluğun karşısına İslam’a hakaret içeren bir pankart asıldı.

Avrupa'dan Türk seçmene engel! Sandıklar iptal

Fransa'nın Marsilya şehrinde de oy kullanmaya giden vatandaşlara saldıran terör sempatizanı gruplara güvenlik güçleri tarafından müdahale edilmedi.

Kaynak: Yeni Şafak
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...