Tgrt Haber

Avrupa’nın göbeğinde PKK'dan küstah provokasyon: Yine paçavralarını açtılar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Haziran 2022 16:52 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 17:17
Türkiye'ye silah ambargosunun uygulanmasını istediler.

Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG'ye yönelik askeri operasyona hazırlanırken terör destekçileri Avrupa’da çirkin provokasyonlarına devam ediyor. Terör yandaşları, kendilerine kucak açan Avrupa ülkelerinde, Finlandiya, İsveç ve İngiltere’de tepki çeken eylemlerde bulundu.

Türkiye'ye silah ambargosunun uygulanmasını istediler.

Türkiye​, terörle mücadele faaliyetlerinde PKK/YPG​'ye darbe üzerine darbe vuruyor. Son olarak Suriye​'nin kuzeyinde PKK/YPG’ye yönelik operasyon için tüm hazırlıklarını tamamlayan Türkiye'nin her adımı terör destekçileri tarafından da yakından izleniyor. Finlandiya​'nın başkenti Helsinki ve İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü YPG/PKK yandaşları, Türkiye aleyhine gösteri yaptı. Finlandiya parlamentosunun önünde toplanan terör yandaşları, NATO üyeliği konusunda Finlandiya'nın Türkiye'nin taleplerini kabul etmemesini ve NATO'ya girmemesini istedi.

PAÇAVRALAR AÇILDI

Terör örgütü YPG/PKK'yı simgeleyen bez parçalarını açan örgüt yandaşları, parlamentonun önünde gösteri yaptı. İsveç'in başkenti Stockhom'de de Norra Bantorget Meydanı'nda toplanan bir grup terör örgütü yandaşı, İsveç'in Türkiye'ye silah ambargosu uygulamasını istedi. Gösteride terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri de açıldı.

LONDRA'DA TERÖRE AÇIK DESTEK

Benzer provokasyonlar, İngiltere'nin başkenti Londra'da da meydana geldi. Kentin Haringey bölgesindeki duvarlara "Kürdistan'ı Savun, Türkiye Savaşını Durdur" yazılı afişler asıldı. Afişlerde yer alan adreslerin BBC'nin Londra'daki genel merkezi Portland Place olduğu ise dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...