Tgrt Haber

Avrupa'nın göbeğinde ulaşım krizi! İngiltere'de grev dalgası sürüyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Temmuz 2023 21:30 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 21:33
Avrupa'nın göbeğinde ulaşım krizi! İngiltere'de grev dalgası sürüyor

Birleşik Krallık’ta 2022’de başlayan grevler bu yıl da devam ederek gündelik hayatı sekteye vurdu. Çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen metro ve havalimanı işçileri greve gidiyor.

Birleşik Krallık’ta ücret zammı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş güvenliği ve emeklilik haklarının korunması gibi meseleler üzerinden başlayan grevler gündelik hayatı sekteye uğratmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl hemşirelerin ve ambulans görevlilerinin başlattığı grev​ kervanına demiryolu işçileri de dahil oldu. Haftalardır süren görüşmelerden sonuç alamayan işçiler, 23 - 29 Temmuz tarihleri arasında greve gidecek.

Çalışanları temsil eden Unite sendikasının açıklamasına göre, büyük hava yolu şirketlerinin check-in, yer ve bagaj hizmetleri gibi faaliyetlerini yürüten ASC, Menzies Aviation, GGS ve DHL Services Ltd. şirketlerinde çalışanlar, ocak ayından beri devam eden görüşmelerdeki taleplerinin karşılanmaması üzerine grev kararı aldı.

Birleşik Krallık’ta metro işçileri greve gidiyor

950 HAVALİMANI ÇALIŞANI GREVDE

İngiltere'deki grevlere havalimanı çalışanları da dahil oldu. Yaklaşık 950 kadar çalışanın başlatacağı grevler, 4 Ağustos-8 Ağustos'ta gerçekleşecek.

Grevler nedeniyle havalimanındaki uçuşlarda aksaklık, erteleme veya iptaller "kaçınılmaz" olarak görülürken, British Airways, Easyjet, Ryanair, TUI, Westjet and Wizz hava yolları grevlerden etkilenecek.

Unite Bölge Sorumlusu Dominic Rothwell ise grevlerin havalimanındaki operasyonlarda kaçınılmaz şekilde erteleme, aksaklık ve iptallere yol açacağını aktararak, "Bu anlaşmazlığı, tamamen şirketler ortaya çıkardı. Üyelerimize adil bir maaş teklifinde bulunmak için her türlü fırsat vardı ama bunu yapmamayı tercih ettiler" değerlendirmesinde bulundu.

Gatwick Havalimanı sözcüsünün de uçuşların planlandığı gibi yapılmasını sağlamak için hava yolu şirketlerini destekleyeceği kaydedildi.

1700 UÇUŞ İPTAL OLMUŞTU

Easyjet, bu hafta başında yaptığı açıklamada, temmuz, ağustos ve eylül aylarında Gatwick Havalimanı'ndan yapılması planlanan toplam 1.700 uçuşun iptal edilmesinin kararlaştırıldığını duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...