Tgrt Haber

Ukrayna'ya yardım cephaneyi bitirdi: Avrupa’nın silah stokları tükendi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
07 Eylül 2022 07:00 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 07:05
Ukrayna'ya yardım cephaneyi bitirdi: Avrupa’nın silah stokları tükendi

Rusya ile savaşta Ukrayna’ya verilen büyük bağışlar çoğu AB üyesi ülkenin stoklarını eritti. Cephaneliklerin yeniden doldurulması gerektiğini söyleyen Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell, AB üye ülkelerinin çok fazla tekrardan ve para israfından kaçınmak için askeri harcamalarını koordine etmeye başlamasını tavsiye etti.

24 Şubat’ta başlayan Rusyaile Ukraynaarasındaki savaşta Kiev yönetimine birçok yardımda bulunan Avrupa Birliği’nde yeni bir kriz kapıda. Maddi imkanların yanı sıra Ukrayna’ya ağır silahlar veren AB ülkelerinin cephanesi tükendi.  AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell​, Ukrayna’nın kendi bağımsızlığı ve özgürlüğü için ve aynı zamanda Avrupa için de savaştığını belirterek Ukrayna’ya verilen destekleri hatırlattı.

AB’DE SİLAHLAR TÜKENDİ

Ağır silah yardımı başta olmak üzere birçok silah ve mühimmatın verilmesi ile birlikte AB içindeki silah stoklarının büyük ölçüde tükendiği ifade edildi. Cephanelerin yeniden doldurulması gerektiğini sözlerine ekleyen Borrell, AB üye ülkelerinin çok fazla tekrardan ve para israfından kaçınmak için askeri harcamaları koordine etmeye başlaması gerektiğini kaydetti.

ÜLKERE ÇAĞRI

Ülkelerin düzgün bir şekilde koordine etmemesi durumunda sonucun büyük bir para israfıyla sonuçlanacağını vurgulayan Borrell, Brüksel’in bir yıl önce Ukrayna birliklerinin eğitilmesi taleplerine hızlı cevap vermediğini belirtti. Bu arada AB, Ukrayna’ya 5 milyar avro daha yardım gönderecek. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...