Tgrt Haber

Avrupa'yı sel aldı! 7 kişi hayatını kaybetti

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Temmuz 2024 09:41 - Güncelleme : 01 Temmuz 2024 09:48
Avrupa'yı sel aldı! 7 kişi hayatını kaybetti

Küresel ısınmanın etkileri her geçen gün kendini daha da gösteriyor. Avrupa ülkelerinden İtalya, İsviçre ve Fransa şiddetli yağışlar seli beraberinde getirdi. Fırtınanın yol açtığı selde Fransa ve İsviçre'de 7 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi tahliye edildi.

Avrupa ülkelerinden İtalya, İsviçre​ ve Fransa​'da sel​ var. Fırtınanın yol açtığı selde Fransa ve İsviçre'de 7 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi tahliye edildi.


Fransa, İtalya ve İsviçre'de haftasonu şiddetli fırtınalar etkili oldu. Gökgürültülü sağanak üç ülkeye de sel getirdi. Sel, toprak kaymalarını tetikledi.

Avrupa'yı sel aldı! 7 kişi hayatını kaybetti - 1. Resim

YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI 

Fransa ve İsviçre'de can kaybı var. İsviçre'nin güneyinde Ron Nehri'nin ve kollarının taşması sonucu yollar kapandı.

Yüzlerce kişi sel bölgesinden helikopterlerle tahliye edildi. Hava şartları nedeniyle tahliyenin güçlükle yürütüldüğü gelen haberler arasında.

Avrupa'yı sel aldı! 7 kişi hayatını kaybetti - 2. Resim

HELİKOPTERLE KURTARILDILAR 

İtalya'nın kuzeyinde de benzer manzaralar yaşandı. Selin ortasında mahsur kalan araçtakiler helikopterle kurtarıldı. Tahliye edilen üç kişiden biri üç aylık bebekti.

Avrupa'yı sel aldı! 7 kişi hayatını kaybetti - 3. Resim

BÜYÜK HASAR MEYDANA GELDİ 

İsviçre'de geçen haftasonu da aşırı yağış görülmüştü. Ülkenin güneydoğusunu etkileyen selde bir kişi ölmüş, büyük hasar meydana gelmişti.

Bilim insanları, küresel ısınma nedeniyle aşırı doğa olaylarının şiddetinin ve sıklığının arttığını, etki süresinin uzadığını belirtiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...