Tgrt Haber

Avustralya, Rusya'yı işaret etti: ''Medibank saldırısından Rus korsanları sorumlu''

11 Kasım 2022 09:09 - Güncelleme : 11 Kasım 2022 09:14
Avustralya, Rusya'yı işaret etti: ''Medibank saldırısından Rus korsanları sorumlu''

Avustralya'da sigorta şirketi Medibank'a müşteri bilgilerinin ele geçirildiği dev bir siber saldırı gerçekleştirilmişti. Avustralya, saldırı için Rusya'yı işaret etti.

Avustralya Federal Polisi (AFP), sigorta şirketi Medibank'a yapılan, yaklaşık 10 milyon mevcut ve eski müşteri bilgilerinin ele geçirildiği siber saldırı​ hakkında, küresel anlamda diğer büyük siber saldırılardan da sorumlu tutulan  Rusya​ merkezli bilgisayar korsanlarını işaret etti. Kershaw, AFP'nin hangi kişilerin sorumlu olduğunu bildiğini ancak şu anda isimlerini vermeyeceğini söyledi.

Cuma günü gerçekleştirdiği kısa bir basın toplantısında, "Suçlular için sizin kim olduğunuzu biliyoruz ve dahası, AFP'nin denizaşırı suçluları adalet sistemiyle yüzleşmek üzere Avustralya'ya geri getirme konusunda bazı önemli çalışmaları var" dedi. Kershaw, AFP'nin Rus kolluk kuvvetleriyle bireyler hakkında görüşeceğini söyledi.

RUSYA'DAN HENÜZ YANIT YOK

Rusya'nın büyükelçiliği ise, saldırıyla ilgili olarak Avustralya hükümetiyle iletişim halinde olup olmadığı sorularına yanıt vermedi.

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...