Tgrt Haber

Avustralya'da Gazze protestosu: İsrail'e giden tıra da zulme de 'dur' dediler

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Kasım 2023 19:48 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 20:09

Gazze'yi yaklaşık 1 aydır ablukaya alan ve sivil-çocuk demeden insanları öldüren İsrail'e dünyadan tepkiler çığ gibi. Son olarak Avustralya'daki Filistin destekçileri, İsrail'e malzeme taşıyan tırların önüne yattı. Slogan atan protestoculara hem zulme hem de tırlara 'dur' dedi. 

İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarında ateşkes sağlamak ve ABD'nin İsrail'e yardımlarını durdurmak amacıyla saldırıların il gününden beri protestolarını sürdüren Avustralya​ halkı, bu kez İsrail'e giden tırların önüne yattı. 

Dün, Avustralya'nın Melbourne​ kentinde binlerce kişi, Filistin​'e destek gösterisi için toplanmış ve toplanan göstericiler Filistin bayrakları ve pankart taşımıştı. 

Victoria Polisince yapılan açıklamada, gösteri nedeniyle hipodroma çıkan yollarda trafiğin aksadığı ve at yarışını izlemek için gelenlerin Hipodrom'a girişinin göstericilerce engellediği belirtilmişti. 

BUGÜN DE TIRLARA DUR DEDİLER 

Avustralya'daki Filistin destekçileri ellerine Filistin bayraklarını alarak yine zulme dur dedi. İsrail'e malzeme taşıyan kamyonların önüne yattı. Slogan atan protestoculara hem zulme hem de tırlara 'dur' dedi.

Hareket edemeyen tırla saatlerce aynı yerde beklemek zorunda kaldı.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...