Tgrt Haber

Avustralya'nın eski milletvekili ajan çıktı!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
29 Şubat 2024 16:59 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 17:14
Avustralya'nın eski milletvekili ajan çıktı!

Avustralya'da eski milletvekilinin ajan olduğu ortaya çıktı. Ülkenin istihbarat şefi konuşmasında, ülkeyi yabancı bir casus ağına 'sattığını' ifade etti. 

Avustralya​'nın istihbarat şefi Mike Burgess, eski milletvekilinin ülkeyi sattığını itiraf etti. Burgess, casusluk yapan milletvekilinin o dönemin başbakanının ailesine erişim teklif ettiğini söyledi. Bu kişinin ve birlikte çalıştığı ülkenin adını vermeyen Burgess, komplonun "birkaç yıl önce" ortaya çıktığını belirtti. Birçok milletvekili, ajan vekilin adının verilmesini istedi. 

Burgess, casusların öğrenciler, akademisyenler, politikacılar, iş adamları, kolluk kuvvetleri ve kamu görevlileri gibi bir dizi insanı hedef aldıklarını ve ticaret, siyaset, dış politika ve savunma gibi konulardaki raporlar için binlerce dolar ödemeyi teklif ettiklerini söyledi. Avustralya'nın İngiltere ve ABD​ ile imzaladığı Aukus savunma anlaşmasına ilişkin bilgilerin özellikle ilgilerini çektiğini sözlerine ekledi.

Avustralya'nın eski milletvekili ajan çıktı! - 1. Resim
Avustralya'nın istihbarat şefi Mike Burgess

''YABANCI REJİM İÇİN ÜLKESİNİ SATTI''

Burgess, eski Avustralyalı politikacının, yabancı şebekenin "başarılı bir şekilde yetiştirdiği ve işe aldığı" en önemli kişi olduğunu iddia ederken, aktif oldukları yıllara ilişkin belirli bir ayrıntı vermedi. Fakat dönemin başbakanın aile üyelerinden birini casusların yörüngesine sokmayı teklif ettiğini söyledi:

"Bu siyasetçi yabancı rejimin çıkarlarını ilerletmek için ülkesini, partisini ve eski meslektaşlarını sattı. Bir noktada eski politikacı, başbakanın aile üyelerinden birini casusların yörüngesine sokmayı bile teklif etti. Neyse ki bu plan gerçekleşmedi ama diğer planlar gerçekleşti" 

Burgess, 2018 yılında ülke parlamentosundan geçen daha sert yasalara atıfta bulunarak, "Bazı kişiler casusluk ve dış müdahale yasalarının geriye dönük olmadığı için minnettar olmalılar" dedi.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...