Tgrt Haber

Avusturya'dan skandal Gazze açıklaması: 'İnsani ateşkese' karşı çıktılar

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
09 Kasım 2023 23:28 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 23:33
Avusturya'dan skandal Gazze açıklaması: 'İnsani ateşkese' karşı çıktılar

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde katliama yol açan saldırılarına karşı tüm dünyada ateşkes çağrıları yinelenirken Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'ten skandal bir açıklamada geldi. Hamas’ın yeniden toparlanabilme ihtimaline karşı insanı ateşkese karşı olduklarını açıkladı.

Gazze​'de binlerce sivili öldüren İsrail'in savaş suçuna yol açan saldırılarına tüm dünyada tepkiler yükseliyor. 

İsrail'in 34 gündür sivil halkı hedef alan saldırılarına karşı birçok ülke 'insani ateşkes' çağrılarını yinelerken Avusturya​'dan ise tepki çekecek bir açıklama geldi.

AVUSTURYALI BAKAN İNSANI ATEŞKESE KARŞI ÇIKTI

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının durdurulmasına yönelik bir insani ateşkese karşı olduğunu belirterek, Hamas’ın böyle bir durumda toparlanabileceğini savundu.

Avusturya Ulusal Meclisinde düzenlenen Dış Politika Komisyonunda konuşan Schallenberg, 27 Ekim’de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Gazze'de "acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasının" istendiği karar tasarısına Avusturya’nın ret oyu vermesini müdafaa etti.

Avusturya'dan skandal Gazze açıklaması: 'İnsani ateşkese' karşı çıktılar

'HAMAS YENİDEN TOPARLANABİLİR'

Schallenberg, söz konusu karar tasarısında "İsrail’in kendini savunma hakkı ve Hamas’tan bahsedilmediğini", böyle bir tasarıya evet oyu vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Böyle bir durumda Hamas’ın yeniden toparlanabileceğini öne süren Schallenberg, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardımların Gazze’ye girişini sağlayan ve halihazırda uygulandığını iddia ettiği "insani duraklamaları" memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...