Tgrt Haber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den BM'de desteğini açıklayan Erdoğan'a teşekkür

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Eylül 2023 09:15 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 09:25
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den BM'de desteğini açıklayan Erdoğan'a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki hitabında Azerbaycan'a desteğini belirtmesi üzerine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, teşekkürlerini sundu.

Azerbaycan​'ın Karabağ​'daki silahlı ermeni güçleri temizlemek için başlattığı antiterör operasyonunda Türkiye​, kardeş ülkenin yanında olduğunu yeniden gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'nda Azerbaycan'a destek mesajı verdi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu. Aliyev, “Her zaman olduğu gibi bugün de kardeş Türkiye, Azerbaycan'ın yanındadır ve hak davamıza destek veriyor. Azerbaycan ve Türkiye iyi günde de kederli anlarda da daima birliktedir. Uluslararası kuruluşlarda her zaman birbirimizin haklı tutumlarını savunuyoruz. Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimiz stratejik müttefiklik seviyesine yükseldi. Siz de ben de Azerbaycan'ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev'in kardeşliğimizin sembolü olan 'tek millet, iki devlet' sözlerini daima hatırlayarak Azerbaycan ile Türkiye arasındaki sarsılmaz birliği yeni zirvelere taşıyoruz” ifadeleri kullandı.

ERDOĞAN'DAN AZERBAYCAN'A DESTEK MESAJI

BM'nin 78'inci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan​'ın Karabağ'da yaptığı provakatif girişimlere yönelik açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, "Karabağ Azerbaycan'ın toprağıdır" derken "Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşme sürecini başından beri destekledik. Ancak Ermenistan'ın bu tarihi fırsatı değerlendiremediğini görüyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karabağ'daki gerilime yönelik şunları söyledi: 

Güney Kafkasya’da barışın, huzurun ve işbirliğinin tesisi yolunda önümüzde tarihi bir fırsat bulunuyor. Bu fırsatı değerlendirmek için Ermenistan’la iyi komşuluk ilişkilerini ve tam normalleşmeyi hedefleyen bir süreç başlattık. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşme sürecini başından beri destekledik. Ancak Ermenistan’ın, bu tarihi fırsatı yeterince değerlendiremediğini görüyoruz.

"BARIŞ OLMASI ÖNCELİĞİMİZDİR" 

Ermenistan’ın başta Zengezur Koridoru’nun açılması olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Artık herkesin kabul ettiği gibi, Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir. Ermeniler dahil herkesin Azerbaycan topraklarında barış içinde yan yana yaşaması öncelikli hedefimiz olmalıdır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...