Tgrt Haber

Aliyev duyurdu: Azerbaycan ordusu Laçın'a girdi

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Ağustos 2022 13:10 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 13:15
Aliyev duyurdu: Azerbaycan ordusu Laçın'a girdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun Laçın şehrine yerleştiğini duyurdu. Laçın ile Zabuh ve Sus köyleri de Azerbaycan’ın kontrolüne geçti.

Azerbaycan​ Cumhurbaşkanı İlham Aliyev​, Azerbaycan ordusunun Laçın​ şehrine tamamen yerleştiğini duyurdu.

Laçın'da, Ermenistan​'ın işgalinden önce 65 binden fazla Azerbaycanlı yaşıyordu. Ayrıca işgalden önce burada Ermeni nüfus bulunmuyordu.

LAÇIN ARTIK AZERBAYCAN'IN

Aliyev resmi Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, Laçın şehrinin Azerbaycan ordusunun kontrolü altına geçtiğini duyurdu:

“Bugün, 26 Ağustos’ta biz Azerbaycanlılar Laçın şehrine döndük. Azerbaycan ordusu Laçın şehrine yerleşti. Zabuh ve Sus köyleri kontrol altına alındı. Tüm Laçinlileri ve Azerbaycan halkını bu vesileyle tebrik ediyorum. Yaşasın Laçın! Yaşasın Azerbaycan!”

https://twitter.com/azpresident/status/1563063256469901314

LAÇIN’IN STRATEJİK ÖNEMİ

Ermenistan sınırında bulunan Laçın ili, Dağlık Karabağ​'la Ermenistan arasındaki tek yol. Bu yüzden stratejik açıdan büyük önem taşıyor. Laçın bu yüzden 1990'lı yıllardaki savaşta da Ermeni güçlerin ilk hedeflerinden biri olmuştu.

NE RUS KALDI NE DE ERMENİ

2. Karabağ Savaşı sonrasında Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildiriyle Laçın, Rusların eline geçti. Laçın’ın kontrolünün Azerbaycan’ın eline geçmesiyle artık hem Rus hem de Ermeni birlikleri bölgeden tamamen temizlenmiş oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...