Tgrt Haber

Azerbaycan'da mayın patladı 1 sivil öldü! Bölgede yüz binlerce olduğu düşünülüyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Ekim 2023 17:06 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 20:58
Azerbaycan'da mayın patladı 1 sivil öldü! Bölgede yüz binlerce olduğu düşünülüyor

Azerbaycan'ın Terter ilinde mayın patlaması sonucu bir sivil hayatını kaybetti. Ülkede işgalden kurtarılan bölgelerde yüz binlerce mayın olduğu düşünülüyor.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, Terter ilinde mayın​ patlaması sonucu bir sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Terter'in Çaylı köyü kırsalında Yaguar Hadıyev'in antipersonel mayınının patlaması nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Terter'in Çaylı köyü, 2. Karabağ Savaşı öncesinde temas hattında bulunuyordu. Bir kısmı Ermenistan ordusunun kontrolündeki köy, 9 Ekim 2020'de işgalden kurtarıldı.

YÜZ BİNLERCE MAYIN OLABİLİR

Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı arazilerde Ermeni güçlerce döşenmiş yüz binlerce mayının bulunduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan 2. Karabağ Savaşı'nın sona erdiği günden bugüne kadar 64 Azerbaycanlı, mayın patlaması sonucu hayatını kaybetti, 266 kişi yaralandı.

ERMENİSTAN'IN PROVOKASYONLARI

44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulunmuştu.

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etmişti.

Azerbaycan'da mayın patladı 1 sivil öldü! Bölgede yüz binlerce olduğu düşünülüyor

ANTİTERÖR OPERASYONU

Ermenistan'ın bu hukuk bilmez hareketlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, antiterör operasyonunda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği bildirilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...