Tgrt Haber

Azerbaycan'dan Fransa'ya "Ermenistan" tepkisi: Rövanşist güçleri desteklemeyin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Nisan 2023 11:52 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 12:03
Azerbaycan'dan Fransa'ya "Ermenistan" tepkisi: Rövanşist güçleri desteklemeyin

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan Ermenistan lehine yapılan açıklamaya Azerbaycan'dan tepki geldi. Açıklamada, Fransa'nın tek taraflı olarak Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulmasının önemli olduğunu belirtmesi, Fransa'nın Azerbaycan'a karşı önyargısının örneği olduğu aktarıldı.

Fransa​ Dışişleri Bakanlığı, “Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi” ve Azerbaycan​ Silahlı Kuvvetlerinin Ermenistan​ tarafında “işgal altındaki mevzilerden çekilmesi” gerektiğini belirten skandal bir açıklamaya imza atmıştı. Fransa tarafından yapılan bu skandal açıklamaya Azerbaycan'dan tepki geldi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Fransa'nın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Yaklaşık 25 yıl boyunca Azerbaycan-Ermenistan ihtilafında arabuluculuk yaptığı zaman Ermenistan'ın saldırgan ve işgal politikasını hiçe sayan, ihtilafı çözmeye çalışmayan Fransa’nın, Azerbaycan'ın işgale son vererek ihtilafı tek başına çözmesinin ardından Azerbaycan'a karşı karalama kampanyası yürüttüğü aktarıldı.

Fransa Dışişleri Bakanlığının söz konusu açıklamasıyla haksız bir tavır sergilediğini bir kez daha ortaya koyduğu vurgulandı.

"AZERVAYCAN'A KARŞI ÖNYARGININ BİR ÖRNEĞİDİR"

Açıklamada ayrıca, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan “Üçlü bildiri” ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron​'un da katıldığı Prag görüşmesinin sonuçlarına uygun olarak Fransa’nın Ermenistan'a Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyma çağrısında bulunmadığına dikkat çekildi.

"RÖVANŞİST GÜÇLERİ DESTEKLEMEYİN"

Açıklamada, “Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan topraklarından geri çekilmesini talep etmeyen Fransa tarafının, açıklamada tek taraflı olarak sadece Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne saygı duyulmasının önemli olduğunu belirtmesi, Fransa'nın Azerbaycan'a karşı önyargısının örneğidir. Fransız tarafını, Ermenistan'ı daha fazla provokasyona teşvik edecek, rövanşist güçleri destekleyecek bu tür açıklama yapmaktan kaçınmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...